SKILLNADEN MELLAN LANDET OCH STORSTADEN

Posted in ALL ABOUT ME, FRIENDS AND FUN, LIVING

IMG_5805

Nu har jag snart bott mitt i stan i 8 månader och tillskillnad så har jag inte växt upp i en storstad utan på en ö utanför Karlstad, ganska stor skillnad. Har skrivit en liten lista om de största skillnaderna jag har märkt samt pinsamheter jag råkat ut för…

1.När man åker kommunalt och ser att det är mer än fem minuter kvar till nästa avgång blir man nästan otålig, hemma på landet blev man glad om det var 5 minuter kvar för i värsta fall fick man vänta en halvtimme, timme eller så hade sista bussen redan gått.

2.Allt har öppet dygnet runt, lyxen att kunna handla mat efter klockan tio, kunna gå och köpa godis mitt i natten eller om man behöver något annat finns det nästan alltid nära till hands. 


3.Man kan gå ut utan att träffa någon man känner, när jag var helt ny i Stockholm kunde det vara helt okända människor varje kväll och kände inte igen någon mer än de jag var ute med. När man är ute i en småstad känner man igen  nästan alla,

4.Priserna är högre, allt är helt enkelt lite dyrare här. Köpa mjölk, lägenhet, godis eller äta ute så får man räkna med att allt kostar mer i storstaden.


5.Solglasögon är okej överallt, något som jag reagerade på nyligen är att hemma där jag kommer ifrån tar man av sig solglasögonen på bussen, i affären eller i gallerian. Här bärs det solglasögon i alla miljöer, alla väder och inomhus.


6.Man kramas, när man träffas här kramas man hej. Från att ha kommit ifrån en icke kramande vänskapsmiljöer var det bara att vänja sig vid kramandes, det blev lite stelt att sträcka fram handen de första veckorna som jag bodde här haha!


7.Events varje vecka, events med lite plock och dryck med lansering av någon produkt är något som inte skulle ske hemma i Karlstad. Där är det snarare en gång i halvåret…

8.Gå ut och äta brunch med vännerna, att samla ihop ett stort gäng med vänner och äta brunch dagen efter. Hemma promenerar man till den bästa take-awayrestarangen och sitter och gäng och pratar om gårdagen,

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.