GÅR DET ATT HA ETT FÖRHÅLLANDE ÅR 2015

Posted in IN AND OUT

Är verkligen emot otrohet till 100%. Skulle aldrig välja att vara otrogen och inte heller vilja gå in och förstöra ett förhållande, om jag visste om att det fanns något förhållande. Sen är det upp till alla andra vad de väljer att göra.  Är just nu så singel som jag kan bli eftersom jag inte vågar  gå in i ett förhållande just nu eftersom att det finns så mycket lögner överallt. Så inget förhållande för mig tills någon har övertygat mig tillräckligt!

Det finns ingen som tycker om otrohet eller uppskattar det, men ändå hör vi om vänsterprasslande var dag. Den första frågan är ju vart man ska dra gränsen otrohet, vid sms, kroppslig kontakt, vissa aktiviteter i sängen eller räcker det redan med att man har någon annan i tankarna är sin partner. Det är svårt med dagens samhälle med att kunna lita på sin partner till fullo, för vem har inte någonsin velat kolla sms, facebookmeddelanden och snaptopplista (ja den som man inte längre kan se….)? Man håller koll på vad hen likear på instagram och twitter, kanske dyker det upp lite likeade bilder som man absolut inte vill se…. Man reser kors och tvärs på resor, jobbar lite var som och knyter nya kontakter, nya kontakter som kanske får en att vara otrogen. Alla lever ett socialt liv med sin mobil i handen där det mesta handlar om hur tillgänglig man ska kunna vara dygnet runt… Även om man tillbringar tid varje dag tillsammans med sin partner kanske hen har tankarna på helt andra saker. Men jag personligen brukar inte vilja hålla koll på vad som händer eller vad någon annan gör, eftersom om det skulle dyka upp något så vill jag helst inte se det alls eftersom att jag skulle lita på den som är min partner. Det jag inte vet om gör ingen skada, men såklart skulle jag inte tolerera att någon är otrogen!

Det är ju inte som förr när man inte hade telefonerna 24/7 i handen som man lever just nu. Otrohet har ju skett i alla tider men vad är det som gör att vi vill fortsätter att tänja på gränserna, skicka de utmanande smsen, avklädda bilder, träffa personer i smyg och helt enkelt vara otrogen mot sin partner. Varför vill man utmana något som faktiskt är bra?

Så  Går det att ha ett förhållande år 2015? utan några störningar utav alla sociala kanaler…. Om ja grattis till er! Ni har hittat kärleken  och en person att lita på, för tillit är a och o i ett förhållande.

Brainstorma alla tankar ni har, kommentera vad just du tycker!

IMG_5802-001

168 Kommentarer

 1. Moi säger:

  Håller med dig till 100%!

  1. THERESA WILLIAMS säger:

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: (drogunduspellcaster@gmail.com) kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

   1) Love Spells
   2) förlorad kärlek Spells
   3) skilsmässa Spells
   4) Förbindelse Spells
   5) Bindande Spell.
   6) Breakup Spells
   7) Bannlys en tidigare älskare
   8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
   genom (drogunduspellcaster@gmail.com)

 2. mathiashjorth säger:

  Jag tror inte tekniken är problemet i sig. Utan problemet är snarare att vi är alldeles för dåliga på att kommunicera med varandra. För om man är öppen med vad man tycker i olika frågor så lär man känna varandra och då bygger man även upp en tillit, vilket bör vara en grundpelare i varje förhållande.
  När man känner tillit till någon så minimerar man också risken att bli svartsjuk.

  Kontrollbehovet som du beskriver här ovan tror jag beror på att man inte känner sin respektive tillräckligt bra och därav måste få bekräftat för sig själv att ens respektive inte är otrogen osv.

  Tillsist tror jag däremot att tekniken i sig leder till att det är nödvändigt att vara så öppen som det bara går. Ens partner ska liksom inte behöva kolla igenom din telefon och du ska inte heller hålla massa saker hemliga i den.

  Mvh http://www.finest.se/mathiashjorth

  1. Johanna Sjöö säger:

   Jag pratade inte riktigt helt för mig själv i detta inlägget, utan vet hur många är besatta utav att ha koll. Tror verkligen att tilliten är den viktigaste för att få både vänskap och relationer att hålla, litar man inte på varandra så är det ju bara att kasta relationen i sjön i princip…

   Tack för kommentaren!

  2. Agneta Lima säger:

   Kunde inte sagt det bättre själv! Instämmer till 100%…

 3. Lovisa säger:

  vad klok du är! ❤️ men jo det går allt när man väl träffar rätt prins! ❤️

  1. Johanna Sjöö säger:

   Jag tror det jag med, det var ni som fick mig att tro att det fortfarande finns true love <3 kram!

 4. Joanna säger:

  Självklart går det att ha ett förhållande 2015.. 😉
  Som någon skrev, så är ju kommunikation verkligen A och O.. O jag tycker det verkar som att fler o fler bör bli betydligt bättre på det! Kontrollbehovet, att behöva gå igenom sin partners sms, fb konversationer osv är ju något osunt! O jag tror många gånger att det kan undvikas, genom att successivt bygga upp en tillit, till sin partner direkt ifrån början! Genom att prata MED varandra! 🙂 Istället för att instagramma, och Facebooka om huuur fantastisk den nya kärleken är, huuur mysigt och romantiskt man har det osv.. Skulle man lägga den tiden, på att faktiskt lära känna varandra ordentligt istället, så tror jag man skulle vinna väldigt mycket! 🙂
  Sociala medier i all ära, men tyvärr gör det ju även att många lever livet genom dom sociala medierna, istället för att faktiskt leva det riktiga livet..

  1. Johanna Sjöö säger:

   Ja men precis! man lär inte känna sin kärlek genom någon mobil utan att det gäller att man är med sin kärlek. Otroligt fin kommentar, tack 😀

 5. Självklart går det att ha ett förhållande. Jag är lyckligt förlovad med min kille sen 4 år tillbaka. Däremot håller jag med om att sociala medier och annat strunt kan vara en riktig käpp i hjulet i en del förhållanden. Då är frågan vart gränsen för otrohet går någonstans? Det är upp till varje par att bestämma. Vissa tycker att ”titta på bilder” kan kännas som otrohet, medan andra tycker att kroppslig kontakt är att gå över gränsen (vi har alla våra gränser).

  Jag anser att jag lever i en sund relation där vi har 100% respekt för varandras känslor, men självklart har vi haft våra twister gällande gränser. Vi döljer därför inget för varandra..vi kan varandras koder till alla konton och liknande (inte för att vi dagligen sitter och går igenom alla flöden, för det skulle förhållandet inte palla med). Men känner man en osäkerhet så kan man alltid känna sig trygg med att man kan ta reda på sanningen. Vi känner oss nöjda och det har verkligen stärkt förtroendet i förhållandet. Sen skulle många säga att det är GALET att man kan varandras inloggningar till alla sociala medier osv. men kan man inte vara öppen med vad man gör på nätet, hur öppen är man då i vardagliga livet?

  Intressant ämne ♥
  Ta hand om dig / FOXWOMAN.SE

  1. Johanna Sjöö säger:

   Vad fint av er att ni har lösenorden till varandra, det är så det ska vara! Man ska ha full tillit till varandra i ett förhållande.

   Tack för din kommentar, riktigt intressant att läsa! <3 kram!

  2. Amelia säger:

   Exakt så! Jag och min sambo har också inlogg osv till varandra, varför? Ja det satte du ord på. Vi litar på varandra, det handlar ju inte om det.. Utan snarare att vi litar på varandra så pass mycket. Vi har ingenting att dölja för varandra, så varför kan man du INTE ha varandras inlogg? Och som du säger så kan vissa tycka att det är helt galet att vi har det så, men det funkar bra för oss. Alla har vi våra olika sätt. Tillit och kommunikation är A och O i ett sunt förhållande!

 6. Kelly säger:

  jag håller med dig i det du säger, men jag däremot har hittat kärleken.
  Jag och min sambo har varit tillsammans i 2 år utan otrohet eller liknande, och jag tror som Lovisa, hittar man den rätta så..
  Men det känns som att otrohet blir mer och mer vanligt vilket är sjukt. Otrohet är fan det värsta som finns.
  Tråkigt att folk inte kan hålla sig till en och såra en annan person medvetet. :/

  1. Johanna Sjöö säger:

   Ja men precis, när man har hittat sin kärlek så kan man vara safe!

   Håller med helt, tack för din kommentar!

 7. Fredrik Björn säger:

  Håller med dig! Helt sjukt hur vanligt det har blivit med otrohet och det är så lätt och tillgängligt i dagens samhälle. Om man har tur så träffar man någon som kommer att vara en trogen. Kram! /F

  1. Johanna Sjöö säger:

   Verkligen! Det är bara att hålla tummarna! Kram!

 8. Mo säger:

  jag håller med dig.
  Men jag tror att mycket även beror på att många människor aldrig blir nöjda.
  Vi lever i ett samhälle som utvecklas konstant och det kommer alltid nya och bättre saker.
  Jag tror att detta leder till en rastlöshet hos vissa och känner sig i behov av bättre hela tiden. Samtidigt så utvecklas man mycket i ett förhållande men den kan lika väl stanna av..

  I och med de sociala medierna vi har där det finns bilder på massa aktiviteter och människor så tror jag att det byggs upp en falsk verklighet. Verkligheten är inte som på dessa instagramkonton etc.

  Man borde inte alltid leta efter något bättre förhållande om det inte känns dåligt självklart!

  Gräset är inte alltid grönare på andra sidan. Lägg fokus på din partner om du inte tycker att hen duger så får du tänka på hur mycket du begär och i såfall sköta det snyggt! Det är inte heller farligt att vara själv. Bli trygg i dig skälv och sök inte bekräftelse hos massa andra människor.
  Det tror jag är en del till problemet!

  1. Johanna Sjöö säger:

   Du har många poäng i denna kommentar, gräset är inte grönare på andra sidan!

 9. Maria säger:

  Håller med dig till 100 om att det är förjävligt med otrohet!
  Tror inte det har med dagens teknik och sociala medier! Hör var och varannan dag om hur både killar och tjejer i min närhet vänstrat med han eller hon. För vissas del är det för att hen tänker att ”hen gör säkert samma sak det är ju ok då” eller hel enkelt brist på tillit och känslan av att känna sig behövs och omtyckt, har analyserat väldigt många samtal med vänner och bekanta som valt att vara otrogna och det har inte varit för att det är enkelt via sociala medier utan dom gömmer det ganska väl för sin parter. Har själv en fästman som jag är mycket förälskad i där vi är dåliga på att kommunicera just för att jag är bäst på att missförstå människor och vad dom menar med allt. Så otrohet behöver inte vara brist på kommunikation allt i slut ändan hamnar om hur mycket man litar på varandra och hur man får varandra och känna. Det är min åsikt

 10. Victor säger:

  Enligt de på morgonpratet hos SVT är definitionen att tänka på att krams någon annan.

  Personligen ser jag att medvetet flirta eller säg hångla med någon, ser dock mellan fingrarna om det är nära vänner till partnern.

 11. Stefan säger:

  Väldigt intressant läsning och jag håller med dig! Var utsatt för otrohet för 5 år sedan och jag trodde inte det skadat mig efter det tog slut. Jag litar fortfarande på människor osv, skulle aldrig någonsin kunna gå in på någon annans mobil el FB… Men det har gått 5 år och ändå sitter man här singel, istället för att som så många säger ta vara på chansen när den dyker upp så backar jag, letar lite fel osv, inte reflekterat över det tidigare men kanske beror det på att jag ännu inte vågar tro på att något kan vara bra efter det som hände!? Efter att man själv varit utsatt för otrohet så förstår jag inte hur någon någonsin skulle kunna vara det! Jag ska skulle aldrig utsätta någon för den smärtan! Och som du skriver, man hör om det nästan varje dag och det börjar kännas farligt accepterat, hoppas verkligen att det inte blir värre än vad det redan är!

  1. Stefan säger:

   Ruggigt det du skriver. Det kunde likaväl varit mitt inlägg. Jag har exakt samma erfarenhet som du.

 12. Moa säger:

  100% med på det du skriver! Får jag dela med mig utav detta i min blogg? KRAM

  1. Johanna Sjöö säger:

   Absolut! Bara att länken finns med så är jag supernöjd! KRAM, fin blogg förresten

 13. Oliver säger:

  Jag tror att tekniken ofta kommer ivägen när man kommunicerar med varandra, både i relationer men också vänner emellan. Chatt och sms skapar en falsk känsla av umgänge och social interaktion och kan skapa klyftor mellan oss. Tiden vi spenderar med varandra är ofta kortare än den historiskt set har varit (till följd av ett snabbare och stressigare samhälle) och vi tror att vi kan kompensera i chatten för det umgänge vi missar. För att inte tala om hur mycket enklare det är att prata om jobbiga saker i chatten och hur lätt det är att missförstå varandra. Det utöver poängen som du redan lyft, som jag håller med om! 🙂

 14. Nicole säger:

  Superintressant text att läsa! Men jag tror också som ovan att kommunicera är väääldigt viktigt i ett förhållande! På så sätt kan man känna tillit och slipper vara orolig om hen skulle gå ut en kväll t ex! Dock så känner jag samma sak att jag skulle faktiskt heller inte vilja veta om min pojkvän varit otrogen, för jag vet själv hur illa det skulle skada mig. Fast å andra sidan vill jag inte gå och vara tillsammans med någon och ge mitt hjärta till någon som kanske går bakom min rygg med någon annan.
  Jag hoppas folk tänker en extra gång innan man är otrogen, för man sårar som sagt någon medvetet och det är oförlåtligt!

 15. malin säger:

  Jag har haft ett förhållande i nu 5 år. Alltid litat fullt ut på honom och vi har haft det otroligt bra. Jag kunde aldrig tro att han skulle göra något mot mig! Vi har köpt lägenhet, pratar om att köpa hus och skaffa barn. Fick veta för 1 vecka sedan att han varit otrogen. Så mitt hopp försvann där, det går nog inte att ha ett förhållande år 2015. Min tillit finns inte mer för förhållanden. Verkar som att folk alltid kommer fortsätta tro att gräset är grönare på andra sidan.

 16. Andromeda säger:

  Så här anser jag det:

  Gränsen för otrohet går vid allt man inte skulle göra framför sin partner.
  Döljer du sms? Ja, då är du redan där. 🙂

  1. Maria säger:

   Håller helt med där!
   Så fort man gör något som man inte vill att ens partner ska se, då är man redan otrogen, på ett sätt…
   (så länge det inte gäller en överraskning till sin älskade)

 17. jorge säger:

  Du ser jättebra ut och min polare William Sandell från Åland är singel och har varit utan telefon i 1 månad . Han lever loppan så att säga. Han passar perfekt för dig. Så varför inte försöka 😉

  1. Johanna Sjöö säger:

   Haha ja, han lever loppar utan mobil kan jag säga! How do you know? 😛

 18. C. O säger:

  Frågan är ju vilken sorts relation man vill ha. För det vi ser på film, det hör just hemma I FILM. Det finns en anledning till att vi har flimer som heter ”Crazy, stupid love” och inte ”Rational, communicating love”. Går man runt och beter sig som att man är i nån jävla film så är det i den verkligheten du får en partner. I vår värld är det mycket tråkigare, och det är därför jag tror få står ut med relationer längre än några månader. Man blir uttråkad. När man får se dagens regissörer och filmjättar spy ut film efter film med precis samma premis och precis samma felfria men ändå galna och dramafyllda romans är det ju lätt att bli hjärntvättad. De är överallt, och man kan inte fly det järngrepp media håller om våra liv.

  Så idag är alltså vår syn på relationer helt warpade av dagens totalt fuckade samhälle. Och att ha en relation har numera blivit en ursäkt till att anta saker och ta varandra för givna. ”Du ska vara romantisk, du är min pojkvän/flickvän”. ”Jag får kolla din mobil, jag är ju din pojkvän/flickvän”. Så fort man tar sin partner för given är relationen körd, och vem i sin ungdom pallar söka parterapi och försöka fixa det, när man istället kan börja på nytt med någon annan, någon 10x bättre? Gräset är ju alltid grönare på andra sidan. Speciellt idag när vi gödslar allt med bullshit.

  För att inte ens dra upp allas egofixering idag. Ingen kompromiss, ingen ömsesidig respekt, ingen vill förstå varandra. Alla vill bara bli förstådda. Och aldrig i livet att problemet ligger hos mig, alla jag dejtar är bara losers/bitches.

  SÅ. Innan du hoppar in i första bästa egoboost till relation måste du ta en hård blick i självinsiktsspegeln och fråga: hade Jag velat vara ihop med mig? För om svaret är nej, then you’re doing it wrong.

  Men vafan, ingen som läser det här behöver nog egentligen ställa sig den frågan, för de som måste göra det sitter inte och läser om hur man blir en bättre partner, de sitter och komplimangfiskar på fb.
  Så mitt råd till er som läser det här är istället som lyder: dejta inte en sån typ. Dejta inte nån som behöver så mångas uppmärksamhet de kan få. Dejta inte någon som sänker dig för att må bättre själv. Dejta inte någon som klagar om dig när du vänt ryggen.
  Dejta någon som bara behöver ditt leende för att alla bekymmer ska smälta bort. Dejta någon som lyfter dig, som tror på dig och är din självsäkerhet när din egna är ute och cyklar. Dejta någon som skryter om dig till sina vänner.
  Och viktigast av allt: var en sån.

  Men ah, kanske är det inte det bästa att ge förhållanderåd när jag egentligen bara sitter och förskjuter, drar mig från att göra det jag egentligen borde göra – skriva ett tal XD.

  1. Johanna Sjöö säger:

   Dagens bästa kommentar, du satte de orden som jag inte hittade igår. Att vara en sån. Att dejta någon som behöver ens leende, någon som vill få en att skratta, någon som lyfter en och absolut inte vill sänka en för att må bättre.
   Ska hädan efter alltid vara en sån och hålla ögonen öppna efter en sån.

   Snälla mejla mig på johannasjoo@gmail.com , efter talet är klart haha!

 19. Jag har haft förhållande med min kille i snart 6 år, och jag kan inget annat än att vara glad för det. För jag förstår verkligen vad du menar. Hade jag varit singel idag hade jag inte gått in i ett förhållande i första taget då det är så himla mycket sådant nu för tiden. Kan inget annat än att hålla hårt i min partner och hoppas på samma lycka till alla andra! Tänk hur allt skulle se ut utan otrohet och svek!

 20. stina säger:

  Ja det går! 2 år och ännu kärare och stabilare för var dag som går 🙂 är det rätt så finns inget annat. Aldrig varit tjafs om sociala medel eller liknande. Vi har roligare med varandra än med mobilen helt enkelt 🙂

  1. Johanna Sjöö säger:

   Åh vad härligt! Blir så glad av att läsa detta! Det är verkligen så det ska vara 😀

   1. Stefan Hjort säger:

    Det är oftast tjejer med ett stort bekräftelsebehov som är otrogna i tanke och gärning mot sina pojkvänner. Jag har tyvärr jobbiga erfarenheter av detta. Så tjejer , jobba med er självkänsla, fokusera på annat än utseende så finns den sanna kärleken där ute i vimlet. Lycka till

 21. Matt säger:

  Har snackat med en psykolog om detta när jag började kika åt andra håll än just min dåvarande flickvän. Han menade att vi matchar ihop oss med andra människor i huvudet och att det är väldigt normalt. Det finns ju inte bara 1 människa i världen utan flera miljoner som skulle uppnå alla de kriterier vi ställer på oss själva och vår partner. Vet inte om det hjälper i ämnet, men det hjälpte mycket med min ångest över att titta åt andra håll när jag helst bara ville se min partner.

 22. Antonia säger:

  Har man en sån syn på det hela så kommer man aldrig bli lycklig. Det handlar inte om sociala medier. Det handlar om hur man är som person. Människor var otrogna innan sociala medier.
  Hur gick dem till väga förr i tiden?
  Det är bara lättare att upptäcka otrohet nu.

 23. LEOO säger:

  Jag har haft ett förhållande i 10 år och har ett barn med henne. Alltid litat på henne 100%. Trodde verkligen ALDRIG att hon skulle göra ngt! Vi växte upp tillsammans, tog varandras oskuld! Jag har jobbat så mycket o slitit arslet av mig för och försörja min familj. Senaste tiden så tyckte jag att hon va lite konstigt o jag visste att de va ngt som inte stämde.
  En dag så bestämde jag mig för och lägga camera i min lägenhet innan jag går till jobbet. När jag kommer hem så ser jag att hon hade bjudit en kille HEM oss mig medans jag va på jobbet!!!
  När jag kom hem ifrån jobbet så såg jag att hon hade varit otrogen mot mig! Och gissa vad? Det var inte bara han hon varit otrogen me. Fick reda på lite senare att det var 3 till och en av dom var min bästa polare!!! Asso jag kunde VERKLIGEN inte förstå detta! Jag va nära många gånger o ta självmord pga av detta som hände! Men som tur så mår jag bättre idag. Kärlek är bara skit, Kommer aldrig någonsin att ha förhållande mer! Min tillit finns inte mer för förhållanden. Otroghet kommer alltid att finnas i denna värld vi lever i. Tyvärr men så är det, folk måste inse sanningen. Lita aldrig på ngn 100 % för att för eller senare kommer personen hugga dig i ryggen!! Tack för mig!!! ville ba Dela med mig lite.

 24. Anna säger:

  Jag va lika orolig som dig. Sen träffade jag en kille som visade tydligt att jag va den han ville ha och snart 5år senare har han aldrig gett mig orsak till att oroa mig. Jag va orolig i början att jag då skullr göra något fel eftersom jag aldrig haft en sund relation innan. Att jag omedvetet skulle gå över gränsen. Men då skaffade jag mig en regel. Om jag kände att jag behövde dölja något för honom, då gjorde jag fel/gått för långt oxh berättade direkt vad det va. Kan va allt från olämpliga sms (behöver inte vara jag som skrivit) till en onödigt dyr väska. Oftast tycker jag det är värre än han men jag tycker det är viktigt jag vill inte behöva dölja minsta grej för honom men sen berättar jag klart inte allt heller men det är sånt jag inte känner att jag måste dölja.

 25. Emelie säger:

  Det går jättebra att ha ett förhållande även 2015. Grunden är som du säger tillit, men även gemensamma intressen och att göra saker ihop. Jag gör det jag måste på hemsidan och i telefonen under dagen, och så fort det är avklarat stänger jag av telefonen. Det är nyttigt, både för mig själv, min stressnivå, hälsa och vårt förhållande.

 26. Lars Hjulström säger:

  Som många skrivit ovan så är kommunikation det allra viktigaste. En öppen och transparent kommunikation är nyckeln till att känna tillit till din partner. (Singular eller plural)
  För tänk om du faktiskt kan leva i en så innerlig och varm kärleksrelation att du faktiskt inte känner något behov av att begränsa din partner i vilka hen pratar med, kramas med, delar sina innersta tankar med eller har sex med.
  Tänk om ni båda kan leva ett liv där ni inte behöver fundera på om ni går över gränsen för otrohet när ni möter ett vackert leende på stan, eller ligger och kramar en vän tröstande för att hen är ledsen eller där ni kan unna er att känna den fantastiska och kraftgivande energin som en uppflammande passion kan ge, utan dramer och utan att partner blir sårade.
  Tänk om människan aldrig till sin natur varit ämnade till att leva monogamt.
  Tänk om……
  Och vet du, jag lever faktiskt i ett sådant förhållande och det fungerar mycket bra för oss.
  Kanske inget för alla, men passar oss.
  Jag är äldre än vad jag tror ni andra är och jag har gjort den helt monogama resan också, med ett 20 årigt äktenskap som resulterat i tre numera vuxna barn.
  Jag är lyckligare än någonsin tidigare!

 27. Antonie säger:

  Skulle aldrig falla mig in att titta i min sambos telefon eller liknande. Kan alla hans lösenord så möjligheten finns där men litar på honom till 100 och vi pratar väldigt öppet med varandra om vad vi tänker på och vill. Han är min bästa vän och det kanske är det som krävs för att inte de sociala medierna ska kväva förhållandet? Full tillförlitlighet och respekt till varandra.

 28. Gustaf säger:

  Monogami är ett forntida patriarkalt system som inte hör hemma i ett modernt samhälle. Skippa denna konstlade konstruktion så behöver du inte bekymra dig för ett svek som inte behöver finnas.

 29. Tobias säger:

  Mjo visst kan ha man ett förhållande 2015! man kan själv göra så det händer, till en börjab kan man backa tillbaka lite i tiden och göra som man borde göra istället för att göra som vi gör, vi kunde tillexempel träffats, dejtat i 3 månader innan första sexet inträffar, då har vi hunnit lära känna varandra relativt bra och så får man Respekt för varandra och på så vis kan det säkerligen hålla livet ut ;D

  klart e detta ingen lätt uppgift, men man vet det är en keeper om den står ut att vänta så länge ;D sticker dom efter 2 veckor så är det bara bra att man inte slösa onödig tid på den personen för då var den klart bara ute efter en sak ändå så 🙂 /Just sayin ;D

 30. Rebecca säger:

  Hejsan! 🙂

  Jag och min pojkvän träffades för lite över 3 år sedan. Litar på honom till 100% och han på mig.
  Vi har i stort sätt aldrig haft något större bråk. Vi vet hur bra vi har det och jag tror att hela vårt förhållande bygget på att vi pratar. pratar pratar pratar. om allt. Händer det något? Prata om det, Stör du dig på något? prata om det. Du fattar grejen.
  Vårat förhållande är väldigt stadigt och stabilt, vi har gått igenom mycket tillsammans och väljer man att hålla ihop även när det blir lite jobbigt så blir man starkare (vilken kliché). Man måste stå på samma sida hela tiden! Ett förhållande kräver team work!

  Och nu är vi här, 3 år tillsammans, vi har bott i två olika länder tillsammans, jobbat ihop, rest ihop, bott ihop i över 2,5år och nu funderar vi på att köpa oss en lägenhet. och vi har det så jävla bra rent ut sagt.

  Än finns det hopp för mänskligheten! haha.

 31. angelica säger:

  Jag har hittat den personen jag kommer spendera resten av mitt liv med Tack vare att jag var kräsen. Efter ett långt destruktivt förhållande och en tid som singel bestämde jag mig för att ha ett killfritt år och fokusera på mig själv för att komma på vad jag vill. Då dök han upp och vi är inte överens om allt men vi delar mycket lika värderingar. För att kunna lita på någon tror jag det är viktigt att man litar på sig själv och framförallt känner sig själv tillräckligt bra för att kunna släppa in någon annan. Kärleken finns där ute och den personen det är meningen att du ska träffa dyker upp när du själv är i fas med ditt liv. Så var det iallafall för mig 🙂

 32. Lycklig säger:

  som många andra kommentarer håller jag med om att man kan hitta kärleken idag! Jag är gift sen 1 år tillbaks men vi har varit tsm i 4 år o vi fick en stark tillit till varandra redan ifrån första början då vi var ärliga om hur vi levt våra liv innan, våra ex osv. Än idag berättar min partner om d har hänt något i samband med en tjej eller vad som helst som hänt under dagen, sist handlade det om hans ex som hans vän hade tagit med sig till min mans jobb (jävligt onödigt men d bevisar ändå hur stark min man är att stå emot då hon va hans största tonårs kärlek). Min man var så emot det att han vägrade gå ut o hälsa! Han tyckte att dom har ingenting med varandra o göra längre det är historia ingen bra idé liksom hon har familj o vi har familj. Det första han gjorde när han kom hem va o berätta det för mig. Visst tar d i hjärtat som om en kniv åkt in när ja får höra att hans en gång i tiden livs kärlek vart på hans jobb men att få höra att han absolut inte gick ut o hälsa o visste själv att det bara skulle vara en dum idé får mig att sova gott om nätterna! O som ovannämnd kommentar har vi även varandras lösenord, vi är varandras bästisar 🙂 inget att dölja för varan 🙂 Allt handlar om hur man bygger upp relationen från första dagen och det jag alltid säger till mina vänner: är det värt att kämpa för?! KÄMPA DÅ!! Kärleken är inte lätt, därför ska man vara med någon som man tycker är värd allt kämpande o slit till sist lever man lyckligt o sover gott om nätterna. MEN, it takes two to tango! Vilket många kan glömma.

  Önskar dig all lycka o kärleken kommer när du som MINST anar d tro mig d hände mig o fyra år senare e ja gift me min bästa vän o vi har en otroligt vacker dotter ihop ❤️ tappa aldrig hoppet ❤️

 33. warmachine säger:

  Alltså att gå runt och tänka som du gör är ju bara fel. då ska du inte ha ett förhållande nej , har man en partner man trivs med och hen trivs med dig så är ni väl nöjda som det är, annars gör någon av er något fel. Om inte annat finns det en viss spänning med otrohet.

 34. Hampus säger:

  Man lever bara en gång så varför inte njuta av så många frukter man bara kan? Öppet förhållande is the shit 2015. Dom som tror på ett vanligt förhållande lever kvar på 80-talet med drömmen om kärnfamiljen etc. Vad är det för fel med att ha det lite skönt med en kollega på jobbet en stund om lusten faller på?

 35. Alicia säger:

  Jag tror att det går att ha ett förhållande, åtminstone är det något jag så gärna vill tro! Dessvärre visar verkligheten på något helt annat. Jag och min pojkvän var tillsammans i nästan två år, vi hade allt. Vi hade kommunikationen, vi hade roligt, vi hade tilliten till varandra och viktigast av allt, vi älskade varandra. Det var i alla fall vad jag trodde. En dag tog det slut, och i efterhand fick jag reda på att denna kille varit otrogen mot mig i minst ett halvår, med flera olika personer, till och med i min omgivning. Det kändes som om mitt liv skulle ta slut, jag kunde inte i min vildaste fantasi förstå hur en människa kunde bete sig så här. Jag kunde inte förstå hur han, som jag några månader tidigare trodde var mitt livs kärlek, kunde vilja behandla mig så illa. Jag kunde inte förstå hur jag levt i lögn så länge och inte förstått bättre. Jag förstår ilskan och osundheten om svartsjuka och kontrollbehov, jag är själv strängt anti dessa beteenden. Samtidigt säger något mig, att hade min tillit svikit en gnutta och jag kollat min pojkväns sms eller min pojkväns facebook hade jag, med största sannolikhet, kunnat lista ut detta mycket tidigare och sluppit se ut som världens största dåre. För jag förstod inte. Jag var blind och kär och såg inte vad som egentligen hände. Efter två år bör sig förhållandet kommit till det stadiet att man litar på varandra fullt ut. I vårt förhållande hade tydligen endast jag kommit till det stadiet och det var helt förgäves. Hur bra det än såg ut på utsidan så blev jag grundlurad, och än idag kan jag lida av detta. Eloge till alla er som lyckas hålla era förhållanden sunda och vid liv. Det är helt fantastiskt. Men jag vill bara ge en liten kontrast och input till tidigare kommentarer där det mest smutskastas på faktumet att kanske då och då va lite nyfiken och kolla en partners mobil. I mitt fall hade det kostat mig mindre skada och stoltheten lite mer i behåll. Ingen ska behöva utstå något sånt här. Allt gott till dig och alla andra, fantastiskt att något sånt här äntligen uppmärksammas!

 36. dejtingkung säger:

  Dina tankar som du delar med dig är väldigt intressanta! Håller med om att utvecklingen har gått väldigt snabbt och som exempel kan man vara ett klicka bort ifrån otrohet via nätet. Vi gör oss beroende av tekniken och därför ökar möjligheterna att även kommunicera med andra. Men utan tillit faller relationen såklart – Ärlighet och förtroende skapar hållbarhet långsiktigt men så fort man är för ”trygg” i relationen och tar varandra för ”givit” försvinner en viss del av ”utmaningen”. Risken till att man vill skapa en utmaning i livet ökar och därav står jag fast vid mina ord som borde gälla alla för detta året: ”Being single is smarter than being in the wrong relationship”

 37. Emil säger:

  Jag skulle ALDRIG kunna vara otrogen, någonsin. Usch det är så vidrigt! Jag håller med om allt du har skrivit. Jag är också rädd för att gå in i ett förhållande, så det får vänta ett tag. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Right?

  Mvh Emil

 38. Random säger:

  Är 23, min partner är 20 & vi bor ihop. Surfplattor, datorer & mobiler ligger alltid framme inloggat på alla möjliga sociala medier. Ingen av oss snokar efter vad den andra gör, ingen av oss döljer något. Ser inte vitsen med ett förhållande om man ska behöva logga ut och dölja saker.

  Inte direkt något hokus pokus, bara vett & etikett.

 39. Kenny säger:

  Hade ett väldigt fint förhållande från apr 2010 – apr 2013, jag märkte under sista tiden av vårt förhållande att något var skumt. Hon tog alltid med sig mobilen vart hon än gick och jag kunde aldrig få ha hennes mobil men hon min.. Dagen vi gjorde slut berättade hon för mig att hon strulat med en kille å träffat i smyg, flirtat med en, legat med en och skickat naken bilder till en annan. Jag krossades totalt och dem ungefär 5 kommande helgerna söp jag extremt mycket och bara hatade livet, fick så extremt svårt att lita på folk men gav det en chans. Fick en ny flcikvän lite mer än 1 månad senare, vi hade ett underbart förhållande tsm i cirka 1 år, sen tog de slut pga att hon tappade känslor etc och gick till en ny direkt. Vet inte om det är typiskt tjejer att gå till en ny direkt eller vad poängen är. 2 tjejer utav 2 har gjort exakt samma sak mot mig, då vi gjort slut har hon redan varit på G med en ny, liksom hur känns de för mig som fortfarande tyckte om hon senaste sjukt mycket? Har varit singel sen i somras och slutat bry mig lite smått att ha flickvän då jag vet vad det kanske leder till. Men imorgon ska jag faktiskt på en dejt med en tjej som kontaktade mig och tyckte JAG var intressant, så får man se utifrån de hur de blir!

  Men tycker det ändå är tråkigt då det kändes som hon senaste va mitt livs kärlek men precis samma sak hände, hon hittade en ny under slutet av förhållandet.. Så hoppas på bättre denna gången! 🙂

 40. Jonathans säger:

  Om ett förhållande är bra är man inte otrogna, det är nog faktiskt inte svårare än så. Hela anledningen med att leta efter någon annan har ju sin grund i att man inte är nöjd som det är.

 41. Janina säger:

  Jag har haft några killar som varit otrogna hit och dit, jag tappade hoppet en stund och tänkte samma som du har skrivit ungefär. Men så en dag träffade jag vad jag kallar en ”riktig man”. Han har inget intresse för varken data eller mobil, han har heller inget fb-konto.. Vi har nu levt i VERKLIGHETEN i snart 6 år. Vi är öppna ärliga vågar säga vad vi tycker och känner hela tiden. Litar på han till fullo och han på mig! Du hittar din prins snart.. enda knepet är att inte leta! Min kom som ett brev på posten när jag hade gett upp och slutat bry mig om killar så jag kan ju säga att han fick jaga mig i tre månaders tid innan jag mjukna och släppte han inpå mig. 🙂

 42. Elvira säger:

  Alltså jag kommenterar anonymt här för jag vill inte skylta med mina personliga hjärnspöken. Men ja, alltså jag tror att sociala medier pepprar på våran svartsjuka och försämrar vår egna självkänsla. Jag har ett förhållande sedan 4 år, är förlovad och vi har till och med ett barn ihop. Ändå kommer jag på mig själv med att känna mig osäker! I grunden tror jag att det bottnar i mitt egna självförtroende för efter min graviditet känner jag mig inte längre snygg och bekväm i min egna kropp. Detta speglar sig i dåligt humör, dåligt självförtroende och dåligt förhållande. Man har så stora möjligheter att se alla andras perfekta liv att man bara ser fel och brister hos sig själv till slut. Folk bara älskar att visa upp sina lätttklädda gymbilder, deras hälsosamma kostvanor och tycks inte göra något annat än att gymma, gå till frissan, fixa ögonfransarna och sen nagelterapeuten. Själv jobbar jag, pluggar, hämtar och tar hand om min son, känner mig ful och obekväm i mig själv. Inga kläder passar längre. O när jag inte kan älska mig själv hur ska min sambo då kunna göra det? När jag var gravid upptäckte jag att han kollade på porr. Alltså jag mådde såååååå jävla dåligt av det! Jag sa ingenting, för tänkte att han måste väl få ha ett privatliv och läste överallt att det skulle va okej och att man var dum i huvudet i princip om man tyckte något annat. Men i mitt hjärta brast någonting, det som varit exklusivt mellan oss två. Han satt och tittade på andra perfekta tjejer, fantiserade och hade liksom ett eget sexliv medans jag gick där och blev rundare och rundare. Det fick mig inte att känna mig speciellt uppskattad och även nu efteråt kan jag inte låta bli att jämföra mig. Dög jag inte, varför räckte det inte med mig? Han tände på andra tjejer och satt och tittade på andra! Hade de varit okej om han satt i ett rum och tittade på andra som hade sex medans han runkade? Vad är skillnaden på att göra det framför datorn eller i verkligheten? Vi har pratat om detta och om mina känslor, men jag bara kan inte gå vidare och släppa det. Jag tar aldrig upp det men vad jag märkt är att jag inte känner mig tillräcklig. Varför ska han va med mig när han kan vara med vem som helst? O att bara känna så får en att känna sig så fruktansvärt jävla osexig. Dessutom kunde jag inte låta bli att kolla, och fått sett att han sökt på sina ex flickvänner på facebook i princip varje dag. Det har jag inte sagt ett ljud om för kan ju inte erkänna att jag varit så dum och tittat. Jag har ju också sökt på mitt ex någon gång ibland…. Men sociala medier och möjligheterna att kolla in alla andras liv hela tiden, jo det skapar tyvärr svartsjuka. I alla fall hos en som mig med kasst självförtroende. Ibland vill jag bara stänga bort mig från världen. Jag måste ju ta tag i mig själv. Är jag ensam?

 43. Hannes säger:

  Håller med dig till 100% respekt och tillit är a och o 🙂 jag och min samba har varit tillsammans i 4 år och lever lyckligt och sedan 2 år tillbaka snart så fick vi vårt första barn 🙂 vi har roligare med familjen än telefonerna 🙂

 44. Emma säger:

  Hej!

  Jag tyckte att detta var ett intressant ämne – och tänkte kommentera – men dessvärre fuckade min mobil upp. Därför har jag valt att återkoppla till ditt blogginlägg på min blogg där jag kommenterar och diskuterar ämnet. Just so you know! 🙂

  Mvh Emma – Sagornasplanet.blogg.se

 45. Sofia säger:

  Bästa inlägget på länge. Många skulle behöva läsa.
  Otrohet är inte acceptabelt men får säga grattis till mig själv som hittat en kille där vi litar på varandra.

 46. Jessica säger:

  Jag håller med dig, jag ser samma saker överallt.. Många som har nåt fruktansvärt kontrollbehov över sin partner. Själv har jag inte det, och skulle aldrig få för mig att läsa min sambos sms facebook meddelanden osv. Jag tror egentligen inte problemet har att göra med tekniken, problemet är ju inte unikt i nutid, det har ju alltid vart ett problem och det har nog mer att göra hur man passae ihop, känner man tillit till sin sambo, trygghet med mera.
  Jag trof inte alla dom bitarna man behöver i ett förhållande finns där om det förekommer otrohet i ett förhållande faktiskt och inte kontrollbehov heller. Finns säkert undantag som med allt annat, att det finns personer som är så osäkra på sig själv och andra att man försöker ha kontroll på allt som sker runt om en.

  Tror jag iallafall 🙂

  Ha de gött!

 47. Ida säger:

  På senare tid har det ju uppstått motreaktioner till vår senaste livsstil som innefattar att vara konstant uppkopplad och tillgänglig. Dels kändistrenden att byta ut smartphonen mot en gammal vikbar Motorola som varken har Wi-Fi eller möjlighet att ladda ner appar överhuvudtaget. Plus att fler och fler i mina online-och offlinekretsar väljer att backa ur vissa sociala medier. Facebook-konton som inaktiveras, Tinder-appar som tas bort etc. Förhoppningsvis kommer motreaktionerna bli starkare och fler och fler väljer bort dating-apparna som mer och mer börjar likna onlineshopping med bristande produktinformation. Jag tror inte för fem öre på dem och kanske förlorar jag på det, då den inställningen börjar ses som romantiserad. Men jag tror stenhårt på att lära känna varandra. Utanför appar och Internet. Att bygga en relation långsamt och inte tro att man åstadkommer samma saker med några meddelanden i en app när man tycker det passar. Det bästa är när man inte får välja. Tror den bästa partnern är den personen som bara dyker upp, får dig att bli så löjligt, pinsamt kär, vare sig det passar eller inte.

 48. Daniela säger:

  Det är sant som du sa, att det finns nuförtiden massor med otrohet, vilket är jättedåligt!
  Jag har nu själv varit ihop med min pojkvän i snart två år. Och när vi började dejta, så gick vi igenom alla ”spelregler” så att det inte skulle bli något missförstånd. Vi talar med varann om allt, som om vi vore bästa vänner! Och det fungerar bra för oss 🙂
  Jag tycker inte att någon måste börja dejta på allvar, om man själv inte vill det. I alla sorters förhållanden är det VIKTIGT att kunna tala med varandra, inte bara via telefonen.. Man måste ju kunna förstå varandra!
  Njut av livet du! Hellre väntar man på ”den rätta” än att man genast skaffar åt sig flera heartbrakes. 🙂

 49. Kenny säger:

  Btw, väldigt bra inlägg måste jag säga! Det passade in bra på mig tyckte jag och jag brukar aldrig läsa bloggar men detta inlägget fastnade jag mycket för! 🙂 Så well done måste jag säga 😀

 50. Sara-Lisa säger:

  En tanke jag har är att om vi nu är mer otrogna idag så har det nog mycket att göra med vad vi tänker oss att ett förhållande är. Att hitta ”den rätta” innebär (om vi ska tro alla filmer vi ser och böcker vi läser) ständig passion, att man alltid känner sig superduperkär och att sexlivet ständigt är på topp. Men så är det ju inte. Så man söker sig till tillfällig passion och spänning så fort partnern känns grå. Iden om att man hela tiden ska gå på känsla och att allt ska vara kul precis hela tiden gör kanske att ingen pallar det där förhållandet som faktiskt kräver att man ibland får stå ut med att allting inte alltid är disney-perfekt.

 51. Andre Lindholm säger:

  Som svar på din fråga. Ja det går.

 52. Erica säger:

  Jag håller med fullt ut!
  Jag var singel i januari 2014- augusti 2014. Under den korta tiden träffa jag ett par killar som man sen fick veta att den träffa typ 5 andra tjejer. Eller ville bara ha aktiviteter i sängen helt plötsligt och inget seriöst. Man känner sig rätt blåst och lurad.
  Sen tror jag vi har för höga krav på vad vi vill ha för kille och tjej, vi är väldigt ytliga idag. Vi tänker inte alls på att en person som kanske inte är glamour modell faktiskt kan vara det bästa valet.
  Jag släppte alla mina krav, och idag är jag tillsammans med min stora kärlek! Att fortfarande vara nykär och inte vill strypa honom efter 6 månader är inte likt mig. Det är killen jag vill dela allt med.
  The perfect match! 🙂
  Kärlek tar tid och man ska inte ha bråttom att hitta den. Och som sagt släpp alla krav och bara flyt med så kommer den till dig.

 53. V säger:

  Du (min partner alltså) kan få alla mina lösenord, under en kort period kommer du snoka en hel del, men du får bara mina lösenord och mitt förtroende på ett villkor – att du kommunicerar det du tvivlar på/ tycker känns konstigt osv med mig. Skapa inte egna tankar om vem det är eller varför jag gillat/kommenterat/kommunicerat med denna person eftersom jag kan ge den korrekta bilden av vad och vem det är och handlar om.

  Efter en kort period av (öppet) snokande kommer du känna dig lugn med att jag är som en öppen bok för min älskade och kommer inte begöva använda mina lösenord igen.

  Vissa tycker detta sätt är integritetskränkande – ”får man inte ha några hemligheter?”. Självklart får man det men nivån på engagemang i förhållandet måste man ju få bestämma själv.

 54. Michael säger:

  Hur hårt fördömer vi då otrohet vi hör om? Väldigt hårt.

  Så vad gör vi om en kompis är otrogen med en partner? Vilka är konsekvenserna vi utdelar? Har man nolltolerans mot otrohet och lämnar förhållanden där det sker, borde vi kapa banden till vänner som är otrogna också? Kanske. Att säga att person x är ett svin/Bitch är enkelt, att stå upp för sina värderingar när det kostar en själv, ev. En vän, är svårare.

 55. Nadja säger:

  Bra inlägg! Jag har verkligen hittat the one ,jag är aldrig orolig eller nervös ,kan lita på honom till 100% men då krävs det ju att man pratar och är öppen emot varandra:) vi snokar inte i varandras mobilen osv, jag är såklart lite orolig att man kan förlora honom,men jag vet att han alltid är ärlig emot mig och jag emot honom. Skulle aldrig vara otrogna. Just för att vi jämt pratar o tar upp allting direkt om det skulle vara någonting man funderar utöver eller så. Men han är lite äldre jag vet att med mitt ex litade jah inte alls på, o de visade sig att han hittade sin nya tjej via sociala medier(vet att de spelade över internet hela nätterna när
  Vi var tls) nåja de handlar nog om mognad, om båda är lika kära och ja tror på att prata mkt ,vara öppen o ärlig. Jag har aldrig känt mig så trygg med någon . Och hoppas du hittar någon som bevisar att det går att ha ett förhållande 2015 o framåt :)för de har min man verkligen bevisat mig 🙂 kram!

 56. Molly säger:

  Absolut – det går!
  Jag har själv varit tillsammans med min kille nu i två år, och en nära vän till mig är inne på 3:de året med sin kille! Det gäller bara att båda personerna matchar perfekt med varandra, så tror jag att det andra löser sig.
  På tal om otrohet har jag en bra mening, som jag håller med fullt ut till. ”Gränsen vid otrohet går när du gör något som du vet att du själv inte skulle uppskatta om det var din partner som gjorde det”.. Ungefär så! Jag skulle inte uppskatta om min partner håller på och skriver flörtigt med massa tjejer – därför skriver inte jag flörtiga saker till massa killar om du förstår vad jag menar? Visst kan det bli problem ändå, men jag tror att det är en bra grundregel att ha. Kram 🙂

 57. Oskar säger:

  Absolut kan man ha fina och vackra förhållanden, och det kan man TROTS att man inte har fullständig tillgång till varandras olika internetaccounts! Jag och min flickvän har varit tillsammans i snart sju år och har det väldigt bra ihop som oftast. För mig är det en viktig del i tilliten till varandra att låta sin partner ha sin integritet och sina hemligheter för sig själv. Det måste vara okej. Att känna att man behöver kunna kontrollera varandra är för mig inte tillit.

  Mobiltelefoner och sociala medier är alltså inget problem för mig, så länge båda känner av när det är läge att lägga undan telefonerna och titta varandra i ögonen istället!<3

 58. Simon säger:

  Håller med dig till 100% i det som du skriver! Det är så sant!. Jag hatar också otrohet och tycker att det är det absolut värsta som man nånsin kan utsätta en annan människa för, speciellt en person som man ska älska!.
  Jag har själv varit tillsammans med tjejer som varit otrogna mot mig, mina senaste 3 ex var otrogna mot mig, en sån sak gör väldigt ont och man får leva med det ett väldigt långt tag, varför vill man utsätta en annan människa för nåt sånt? jag tror inte att man VILL det, jag tror det har mycket med spänningen å göra, tror det ligger mycket i ”kommer han/hon få reda på nånting?” osv.
  Sen det här som du skrev om sociala appar som tex facebook, snapchat, messenger å instagram och det där, det känner jag igen till 100% också! Jag har en flickvän som alltid ska kolla igenom både sms, facebook, messenger å instagram på vilka jag skrivit med och vilka som jag gillat bilder på osv (fast jag INTE gör det, för att jag vet att hon kollar).
  Mobiltelefonen är ett sat*ns påfund! det är det värsta som nånsin gjorts! Den gör det på tok för enkelt att hålla koll på en annan människa på alla sätt!.
  Jag gillar det du skrivit och jag håller med till 100% i allt du skrivit, känner som sagt igen det.
  Kanske ska tillägga att jag och denna tjejen har varit tillsammans till och från nu i 1 och ett halvt år, först NU börjar det gå åt rätt håll, vi kan samarbeta bättre nu än tidigare och det ser då ljust ut, bara och hoppas på det bästa i framtiden!. Fortsätter det så här så kommer det inte vara nå problem fram över heller, så som svar på om förhållanden kan hålla år 2015: Ja! det kan dom absolut! Det gäller bara att hitta någon som passar en väldigt bra och som man trivs med, som får en att känna sig älskad å värdefull och som gör en lycklig 🙂 .

 59. JerryBones säger:

  Du låter ju lite smått som ett kontrolfreak, kanske det är dags att ta en titt i speglen och erkänna att det inte är andra det är fel på utan att det är dig?

 60. Emma säger:

  Hej!

  Jag läste några av kommentarerna och själv är jag 26 år, i förhållande med en man på 28 år. Båda har förhållanden i nacken och jag har haft ett på 7 år. Mitt tidigare förhållande tog slut på grund av att vi växte ifrån varandra men min pojkväns ex var otrogen med en kompis och han kom på dom hemma. Därav så har det kommit sig ganska naturligt att vi diskuterat otrohet. Vad är otrohet? Vad går gränsen? Här har vi tagit upp allt ifrån en kyss, till att skicka bilder. Vi är på det klara vad vi klassar som otrohet. Det här tror jag att alla borde göra, våga prata och säga vad man inte tycker är okej. Våga diskutera med sin partner och hitta en förståelse, vad ni inte tycker är okej behöver inte vara det vi eller samhället tycker. Kommunikation och ärlighet är nyckeln. Även fast det tar emot så kan jag säga om något gör mig osäker och ett ärligt och öppet svar tillbaka (och detta gäller allt ej bara otrohet) skapar den tillit som vi behöver. Så allt som allt så tror jag att kommunikation om otrohet och även självklart om annat skapar tillit och bygger ett starkt förhållande. Så våga öppna upp för en diskussion med en partner, våga tala om dina gränser, dina rädslor och var ärlig hela vägen.

  Mvh
  Emma

 61. Hl säger:

  Otrohet börjar i tanken. Det kan utspela sig på alla sätt och vis, tänkbara och otänkbara.
  Jag har varit gift i 12 år och av olika anledningar har vi gått igenlöser från båda håll men på olika sätt. Men vi hat tagit oss igenom det just för att vi i grunden älskar varann och har nu 3 barn att ta hand om. Tillit och kommunikation är a och o. Hade den fungerat innan allt hände, hade det inte hänt. Inte heller varit öppen för sådant. Och faktum är: det är så mycket lättare pga internet idag. Det raserade min tillvaro. Det är otrohet att chatta med en annan. Det slutar aldrig bra.
  Men vår kärlek har inte dött, den har blivit visare och mer stark och vi gav inte upp! Så det finns hopp!

 62. tobba säger:

  Många personer som säger mycket av man de själv skulle ha sagt men en punkt som inte tagits upp är:

  Vart träffas man nu för tiden?
  De flesta (absolut inte alla) går ut på krogen för att hitta ett ragg/ligg som de sedan försöker göra till ett förhållande. Många spelar ett spel/en personlighet på dessa ställen bara för att få personen i fråga intresserad och där börjar ju problemen. Du träffar en person som tydligen står för dessa åsikter och beter sig på detta sätt just då och kanske lyckas göra det ett tag vid andra tillfällen, men i slut ändan så kommer sanningen fram och de slutar med att ett hjärta är mer krossat än det andra.
  Samma sak kommer med date sidor(är väl lite mer seriösa i snitt, gissar jag på), men där kan du vara vad och vem som helst.

  Inte lika ofta man hör hur folk träffades i kön på affären eller att en person kom fram när du satt och fika och ville bara ge dig en komplimang för dina ögon m.m och vil bara få en chans att lära känna dig..

 63. KH säger:

  Hur ska jag nu kommentera detta och uttrycka min syn på saken utan att skriva en halv C-uppsats… Skitsamma, jag är på skrivhumör så här kommer uppsatsen, håll till godo.

  Problemet ligger inte i den teknik vi nu har tillgång till, utan i att vi människor så ofta förnekar var i kommer ifrån och vad vi egentligen är: det vill säga ett gäng extremt välutvecklade apdjur vars huvudsakliga syften något förenklat är 1. Att föröka oss. 2. Att se till att vår avkomma skall ha ännu bättre förutsättningar för att kunna föröka sig.

  Svartsjukan har vi, liksom så många andra mindre önskvärda drag, ärvt från våra förfäder i djurriket.Den finns kvar inom oss alla i större eller mindre utsträckning. Ett annat av dessa mindre önskvärda drag är kontrollbehov. Ett tredje är strävan efter att hitta genvägar. Utan det sistnämnda skulle vi inte ha uppfunnit till tekniska landvinningar såsom mobiltelefonen, Snapchat eller det lite mer old-school-mässiga hjulet. Eftersom vi nu har alla dessa uppfinningar är det förstås lätt att använda dem för att snoka och därigenom stävja kontrollbehovet en aning.

  Svartsjuka var och är nog väldigt användbart i djurriket där det bästa sättet att skydda sin avkomma och sin familj ofta är att i förebyggande syfte döda eller stöta bort alla hot mot familjen, flocken eller den som försöker para sig med den partner man valt. Är den användbar för oss människor år 2015? Tveksamt – men vi kan inte förneka att den finns kvar.

  Andra nedärvda egenskaper är könsdrift och dopaminberoende som förenklat kan omsättas i sökandet efter ”kickar” och bekräftelse. Där hittar vi sannolikt anledningen till de flesta fallen av otrohet.

  Kombinera detta med samhällets norm om tvåsamheten och det perfekta förhållandet – ytterligare förstärkt av sociala medier där förälskade par ges utrymme att visa upp sin gemensamma lycka – så är det inte så konstigt att man som singel kan känna sig uppgiven, hängig eller rent av deprimerad. Dessutom vill vi ju som sagt föröka oss till varje pris och för varje dag som går sedan vi blir könsmogna så minskar chansen

  Om vi kokar ihop allt detta närmar vi oss vad jag anser vara själva problemet: Vi har ofta alldeles för bråttom att ge oss in i förhållanden med varandra

  Rädslan för att bli lämnad ensam gör att vi allt för ofta ger oss in i fasta förhållanden utan att ta tiden att lära känna och lära sig att lita på varandra bara för att det känns så härligt att ha någon att vara tillsammans med. Helt ologiskt eftersom ett förhållande bygger på tillit, och tillit tar som vi alla vet lång tid att bygga upp. ”Kärlek vid första ögonkastet”, det vill säga känslan vinner över förnuftet.

  Jag kommer säkert att få äta upp vartenda ett av dessa ord nästa gång jag själv blir sådär bubblande blixtförälskad – men kunskapen om vilka faktorer som ligger bakom mitt irrationella beteende förbättrar åtminstone mina odds att kunna tänka rationellt och ge mitt nästa förhållande den tid det med all sannolikhet förtjänar.

  Att sluta använda mobiltelefoner och sociala medier är alltså inte lösningen på problemet. Den tråkiga sanningen är att det inte finns någon snabb lösning, men för min del blev det mycket enklare att hantera såväl svartsjuka som en mängd andra motstridiga och irrationella känslor jag har genom att lära mig mer om evolutionspsykologi och hjärnans signalsubstanser. Med kunskap kan man åtminstone till viss del ta makten även över sin egna snurriga skalle.

  Ber (inte) om ursäkt till alla vars romantiska drömmar jag precis förstörde 😉

 64. Mamma till 2 säger:

  Jag och min sambo gjorde slut igår. Knappt två månader efter vi fick barn nr 2.
  Tragiskt men går inte att leva i ett förhållande utan kärlek och med massa lögner.
  Blir inget förhållande för mig 2015

 65. Andreas säger:

  Intressant att läsa måste jag säga. Fann min väg hit via några fb-vänner som gillat detta inlägg. Har faktiskt haft turen att inte stöta på otrohet i de förhållandena jag har haft, eller i mina vänners.

  Dock så har jag en vän som har väldigt många vänner som råkat ut för otrohet, vilket är väldigt tråkigt att höra. Tydligen så verkar det bli mer och mer vanligt med otrohet och jag kan inte förstå varför. Vad är det som gör att man väljer att bedra den tjejen/killen, som du säkerligen en gång sagt att du älskar mest utav allt på denna jord, för vad?

  Lojalitet är något som fortfarande har ett högt värde för mig, men det ordet tycks ha tappat sitt värde bland många andra. Dels håller jag med det som de flesta har skrivit här att det är en bristande kommunikation i förhållandena. Det är nog där det felar för många, när det kommer ett problem i förhållandet, så försöker man inte lösa det, utan istället försöker man hitta något nytt spännande. Finns ett väldigt bra ordspråk som behandlar denna problematik väldigt enkelt men elegant. ”A relationship is like a house. When a lightbulb burns out, you don’t go and buy a new house, you fix the lightbulb”.

  Jag tror att om man vågar möta problematiken i vardagen tillsammans så kommer nog många förhållanden att förbli hela!

  ”Love is giving someone the power to hurt, but trusting they won’t”.

 66. Tim säger:

  Verkar vara långt i från lätt!

  Bra inlägg måste jag säga.

  Och så måste jag säga att man kan väl inte göra annat en att ge folk en chans.
  Låta dem bevisa att dem är så bra som dem säger osv.

  Gör det bästa av stunden, lev livet, ta chanser.
  För det värsta som händer är att du själv går för långt och blir sårad innan du ser vem du verkligen träffar!

 67. Cajsa säger:

  Jag tycker inte det är otrohet förän partnern har haft kroppslig kontakt med någon annan, om så bara en kyss. En puss är en helt annan sak!

 68. Daniel säger:

  Japp, det går alldeles utmärkt. Blotta dig för kärleken, var inte rädd för att bli bränd, manipulerad, lurad eller bedragen.

  Du har inget att förlora men allt att vinna.

  Det är en spännande resa, du kanske hittar någon för en vecka, en annan för ett år och ytterligare en annan för en livstid.

  Det handlar om tillit, tillit till dig själv och till din partner. Kommunikation är sjukt viktigt och då pratar jag om tvåvägskommunikation 😀

  Gränsen för otrohet? Begrunda ordet ”otro”, dvs. Handlingen behöver inte betyda så mycket. Vissa söker spänning, andra uppmärksamhet, osv.

  Ju mer man känner sin partner, ju mer man kommunicerar, desto lättare blir det att veta vart gränsen går.

  Att flirta med någon på jobbet, är saker båda jag och min fru tycker är roligt, och skulle vi råka få någon på kroken så är catch-n-release, men alla är olika.

  Så all in och vem vet om 10 år, kanske min fru säger att hon har träffat en ny kärlek i sitt liv och där står du.

 69. Mannen som kan det där! säger:

  man ska hitta sig själv som person innan man hittar nån annan. är båda labila samt står på egna och förstår sin roll i ett förhållande så garanterar jag kärlek tills döden!

 70. Finlandssvensk tjej säger:

  Ville bara säga att de va sjukt bra skrivet & att jag vet va du menar med det du skriver. Jag själv råkade ha tur och hitta kärleken i min nuvarande pojkvän och fast vi kanske inte riktigt känner varandra helt ännu så litar vi iaf på varandra o de e ju tilliten som e den viktigaste för att kunna bygga upp och ha ett fungerande förhållande

 71. bella säger:

  Tror nog sociala medier förstör mkt för förhållanden, för nu ska allt ut på instagram, Facebook mm.
  Utåtsett så ska allt vara gulligull å pnutti nuttigt men i själva verket kan dom inte prata med varann utan internet.

  Jo det går att ha ett förhållande. Är nu gift med min gubbe å vi delar allt. Vi kan varandras lösenord till nästan allt och mig gör de absolut inget om han kollar där

 72. Victor säger:

  Tjena! Jag håller med dig till 100%. Jag tror dock att det som stör många i dagens samhälle är att man har så lätt tillgång till sociala medier etc. Det är så mycket enklare att skriva till andra människor än förut. Själv är jag typ den mest osociala människan när det gäller mycket på internet, för jag känner att jag har bättre saker för mig än att chatta på 100 olika ställen samtidigt. Är rädd för att detta kommer gå utför. Kan slå vad om att inte många människor i vår generation klarar sig 1 vecka utan telefon och internet.

  Var ett intressant ämne, kom dock lite på sidospår. Ha det bra 🙂

 73. Tezz säger:

  Jag förstår vad du menar i ditt inlägg.
  Men jag tror att det går att ha ett förhållande 2015. Har varit med min kille nu i två år. För att komma närmare varandra har vi faktiskt ingen tv i vårt vardagsrum som gör att vi pratar mkt och lär känna varandra mer, det skapar tillit.

  Har aldrig känt att jag behöver kolla hans mobil eller ngt annat på sociala medier, och upplever inte att han ”behöver” kolla på min mobil heller.

  Det är nog även ett val man gör som person, man kanske ska stänga in sina hjärnspöken för att förhållandet faktiskt ska fungera. Att vara nojjig mot sin partner gör ju att situationen inte blir hållbar.

  Fråga din partner hur dagen har varit istället för att kolla på Facebook och bilda dig din egen uppfattning.
  Kanske hitta på saker tillsammans istället för att sitta på varsin sida av soffan med mobilen.
  Så Gör saker tillsammans, skapa ett band! Man kan inte oroa sig över att något ”ska” hända. (Även om det är sjukt svårt ibland när hjärnspökena gör sig påmind)
  Jag hoppas du hittar någon som du vågar lita på 😀
  //Tezz

 74. niklas säger:

  Brukar inte läsa bloggar men tyckte denna var bra iallafall 🙂

  Jag träffade min fru när jag och hon var 14år. Fyller 26 nu i november, vi har varit gifta sedan den 19/7-2014, vi har en son och en till på väg 🙂 och jag kan säga såhär att det har inte alltid varit lätt och smidigt men en sak vet jag och det är att det finns någon för alla där ute och det gäller att hålla hårt i det man har för jäklar vad lätt man tar saker för givet! Jag börjar alltid dagen med att ge min fru en kyss och jag kysser henne när jag kommer hem och alltid när jag går och lägger mig 🙂

 75. sofie säger:

  Kloka ord det du tar upp! Jag är en tjej på 22 år. När jag var 16 år blev jag tsm med min nuvarande kille. Och nu har vi vart tsm i 5år. Det är första riktiga kärleken för mig. Å jag är hans första tjej. I våran sitts så är ingen av oss svartsjuka. Vår första deal när vi blev ihop var att inte våra vänner skall påverkas pga av vår relation. Han hade en tjej bästis och jag hade mer killkompisar än tjej kompisar. Å så är de ön idag. Hade inte vi kunnat acceptera varanns vänner att läget är som de är så hade vi aldrig klarat av å va tsm så länge som vi vart. Vi diskuterar väldigt mkt med varann regelbundet vad som är bra i vår relation å va som är sämre som kan blir bättre. Å både han å jag är unga men vi känner att vi vill gifta oss om 5år. Jag kände att de var rätt med en gg efter första dejten.

  Alla killar växter inte på träden. Så ja kan säga de finns många bra killar men att hitta en kille som matchar ens själv egenskaper som man söker är riktigt svårt. Ja å min kille är de enda i vår vänskaps krets som har matchat så bra med varann.

 76. Ida säger:

  Jag & min pojkvän (sen 8 år tillbaka) lever i min värld i en oerhört trygg relation. Jag har inget behov av hans lösenord till Facebook eller instagram.. Å han behöver inte mitt. Vi tvivlar inte på varandra. Kontrollbehovet vi människor till stor del ofta har, försvinner om man känner sig trygg i var man har varandra.
  Jag brukar tänka som så.. OM han gör något bakom min rygg, KOMMER jag i vårt förhållande märka det på honom/eller få det berättat för mig, å DÅ är det hans stora förlust.
  Denna tillit kan man bygga om, om man vill å orkar. Vi klarade det trots en svängig start, ni gör det med ❤️

 77. Fredrik Wallén säger:

  Kunde inte hålla med mer om det du säger, kändes som att jag läste mina egna tankar gällande ämnet. Har till och med själv avbrutit vänskapen med en person för att jag fick redan på att den vart otrogen. Vad var svaret när jag frågade henne varför: ”Det var bara något jag valde att vara.” Jag gick runt en hel vecka och kunde inte släppa dom orden, det var som en ilska som bara satt kvar och inte försvann. Jag bröt all kontakt med personen utan att tveka. Hoppas du hittar någon som du kan lita på i framtiden, letar själv efter samma sak. Stay strong! 😉

 78. Sebastian säger:

  Tror det handlar lite om kretsen man umgås i också! Eller att tjejer letar ”badboys”, killar letar de ”snyggaste” osv. Man går för mycket på utsidan och jag tror dt har en stor effekt på varför förhållanden slutar olyckligt.
  Personen i sig kanske inte är bra för dig ”men hen är så snygg”.
  Tror jag har en udda uppfattning, men dt känns lite så!
  Givetvis tycker jag även att alla som skrivit hittills har 100% rätt i vad de säger.
  Och ditt inlägg ska vi inte tala om, KLOCKRENT!

  Ha det braa!

 79. jesper säger:

  de där med twitterbilder och instagrambilder tycker ja dock hamnar i svartsjukekategorin, om man nu litar på sin partner och vill leva med den, så borde de inte vara något problem med att herrn eller fröken gillar lättklädda bilder av någon snygg kille eller tjej, eftersom de bara är fantasi och fantasi är inte otrohet, det är iallafall vad jag anser, sen finns de ju folk som anser att det är otrohet bara man har en sexuell tanke på en annan person, vi är skapta att känna attraktion , och det är inte enbart mot en person, för hade de varit så , hade vi fått leta kanske 100 år efter en partner att skaffa barn med eller helt enkelt leva med, det är ju lixom bara en fantasigrej när man gillar en bild på instagram av en lättklädd tjej (i mitt fall, händer dock inte så ofta, trots att ja e singel) eller tänker på någon i sexuellt samanhang, de folk måste ha mer av är lojalitet, hade alla varit lojala hade man aldrig hört om otrohet, sen finns de ju massa olika anledningar till att folk är otrogna, psykiska ohälsa, man blir dåligt behandlad av sin partner eller helt enkelt inte känner dom kännslorna för sin partner, så de ja skulle vilja säga med detta är att för att få ett förhållande att fungera i framtiden är lojalitet och ärlighet.

 80. E säger:

  Klart det finns hopp, det gäller bara att hitta någon man aldrig skulle vilja vara otrogen emot och hoppas att den personen inte heller skulle vara otrogen. Sen handlar det mycket om hur man pratar med varandra, vad man gör och vilka gränser man har och självklart hur kära man är. Även fast det kanske är lite halvsvårt ibland så lär man ändå alltid acceptera att ens partner kommer ha vänner i motsatta kön. Jag tror mycket otrogenhet grundar sig i svartsjuka och dåligt självförtroende och dålig självkänsla. Känner man sig uppskattad av sin partner och allt är frid och fröjd så blir ju chansen mindre.

  Jag och min pojkvän har varit tillsammans i snart ett år, jag är 18 år och han är 21, klart det har varit lite svartsjukedrama men vi har alltid löst det, nu börjar det dock kännas mycket bättre med tillit, jag vet vart jag har honom och han vet vart han har mig och vi behöver inte bekräfta det eller prata hela tiden. Jag vet att han förmodligen aldrig skulle vara otrogen emot mig. Vi är rätt så tighta och det känns som om vi verkligen hör ihop. Även fast jag inte pratar med honom jämt så vet jag att han liksom alltid finns där, och att han har mig i sina tankar. Det är lätt hänt att man tröttar ut varandra när man umgås/pratar alldeles för mycket.

  Så jag skulle säga att vårat förhållande är stabilt på den fronten. Vi kollar inte igenom varandras telefoner, facebook, snapchat eller datorer. Jag har ingenting att oroa mig för, jag litar på honom till 100%. Dels för att han aldrig har varit hemlighetsfull med nånting, han har inga problem med att jag sitter vid hans dator där han vet att hans facebook är inloggad när han inte är hemma osv, han vet att jag kan snoka (jag gör dock inte det, för det känns så otroligt fel, vad har jag med att göra vad han och hans vänner skriver??) men ändå så känner han inte behov av att ”jag ska bara logga ut ifrån min facebook” innan han går iväg, vilket har gjort att jag litar på honom till fullo. Samma gäller mig, jag tar aldrig med mig telefonen när jag går ut ur rummet tex.

  Mina största förebilder när det kommer till relationer är faktiskt mina föräldrar, som har hållt ihop sen de var 18-19 år, när jag kollar på dem så vet jag att att riktig kärlek existerar. Hade det inte varit för dem så hade jag verkligen inte varit så stark i mig själv som jag är, och jag hade nog gett upp hoppet för längesen. Kanske borde tillägga att de närmar sig sina 50 nu och det har aldrig någonsin varit snack om att ”skilja” sig trots att det varit tjafs igenom åren. De är själsfränder tror jag. Och om inte det ger er lite hopp så vet jag inte vad.

 81. Lena säger:

  Hej!
  Råkade slinka in på sidan för att en av mina elever delade på FB( jag jobbat som högstadielärare). Jag tänkte att det kanske kan vara till lite nytta att en snart 35år gammal, frånskild tvåbarnsmamma med några trasiga förhållanden i bagaget slinker in med några visdomsord.
  Tillit,är precis som du säger, det viktigaste. När det gäller otrohet är det ett ämne som jag faktiskt tycker att man ska tala med sin partner om redan tidigt i sin relation. Vad har man för syn på otrohet och var går gränsen för just oss? Jag och min nuvarande partner har pratat mycket om just de här sakerna och är väldigt överens om att alla människor kan göra snedsteg, det viktigaste är att man är ärliga mot varandra. Det är mänskligt att någon gån under en relation, även om man älskar sin partner över allt annat, attraheras av någon annan. Att sen ta steget att vara otrogen är svårare om man delar sådana känslor med sin partner, skapar förståelse för att båda är mänskliga och ingen är perfekt. Det går att ha en bra relation, men man måste först och främst vara så tillfreds med sig själv att man klarar av vetskapen att alla människor ibland känner lite pirr i magen för någon annan än sin älskade, det gäller även dig och mig, men det är okej så länge det inte går längre.

  Idag

 82. chris säger:

  Det var en grym artikel. Fram tills du skrev ”hen”. ”Hen” existerar inte. Han/Hon, inget annat.

 83. Ullis säger:

  Så bra skrivet!
  Mina tankar är hur dagens unga, som nästan föds med en IPhone i handen kommer att agera/vara i sina relationer.
  Jag växte upp med en stationär hemma telefon och telefonkiosker, så jag har ändå det i bakgrunden.

  Nu är det så lätt att ”leta” på någon och bara skicka väg en smilys och sen kan konversationen vara igång. Jag tänker på mina barn och tycker det är superviktigt att lära/visa dom hur man uppträder mot varandra och hur man själv vill bli bemött och behandlad.

  Nu är jag lyckligt gift och vi har inloggningsuppgifter och fri tillgång till varandras alla elektronikprylar som ligger hemma och skräpar. Vilket är min åsikt att jag tycker det ska vara i ett förhållande. Det ger en trygghet för båda.

  Trevlig helg och var rädd om varandra!

 84. Therese säger:

  Det allt handlar om i grund och botten är att man ska lita på varandra och ha en bra kommunikation. Det handlar inte om dom dumma mobilerna, sociala medier osv. Ja det är enklare att vara otrogen idag , gömma undan spåren , radera sms och allt men det gör inte att folk dras till att göra det mer , bli mer läskad till det. Det jag reagera mest på var det du skrev i slutet att ”Grattis till er som har ett förhållande utan sociala medier…” vadå? Om du verkligen tror att det inte går ha förhållande med mobiler osv så har du fel. Fortfarande handlar det om att lita på varandra och ha en bra kommunikatio.

 85. p. säger:

  Min sambo har inte Facebook, inte heller instagram eller snapchat eller något liknande.

 86. Hannah säger:

  Jag vill hemskt gärna tro på kärleken. Jag vill hemskt gärna tro på människor.

  Det är bara det att de senaste två åren så har de flesta män jag träffat velat vänsterprassla med mig. En del av dem gömmer det inte medan andra ljuger som om det vore deras livs kall.
  En av dem (visade det sig av en slump) hade haft en sambo sedan sex år tillbaka. Hon hade säkerligen skrivit precis som ni gör ovanför. Hur lyckligt lottad hon var för att hennes kille inte gjorde så etc. Och det är det som skrämmer mig. När man är den som män vill ska vara den ”andra kvinnan” blir man så otroligt medveten om hur vanligt det är. Hur lite män bryr sig och hur lätt det är för dem att rättfärdiga vad de gör. Jag får ont i magen bara jag tänker på det. Så hur litar man på någon efter det?

 87. Felicia säger:

  Jag är 18 fyller 19 detta år och har varit med min kille i lite över 4 år. Jag litar på honom absolut, men jag får kolla i hans telefon och han i min då vi inte har något att dölja. Jag brukar gilla att om han får sms kolla vem det var, brukar inte öppna smset utan kanske kolla på startskärmen och säga att han fått sms om han tex sover eller går på toa. Det gör jag oftast för att han får roligare sms än mig :). Kommunikation är viktigt dock ganska svårt i vissa tillfällen ibland är det bättre att låta varandra vara ifred också oavsett vad det gäller men sådant lär man sig. Otrohet är alltid fel, spelar ingen roll.

 88. Amor säger:

  Kärlek utan kamp är undantaget och att det kan vara värt att kämpa för kärleken och tilliten som andra tar för givet.
  Ingen kommer ihåg en fegis.

 89. Sprallan säger:

  Många gånger är det väl också så att ett förhållande är ”trasigt” och istället för att laga det så kastar man bort det. Precis på samma sätt som många gör med möbler och kläder.. Vi har glömt hur man behandlar varandra med respekt. Ett förhållande ska vara som en relation du har med din bästa vän (ja med ”förmåner” förstås). Min partner är min bästa vän. Bråkar vi så löser vi det, vi ger varandra tid att tänka igenom saken. Precis på samma sätt som jag gör med mina vänner och min bästa vän som har varit min vän i 13 år. Relationen vi har är inte uppbyggd på en dag utan under år och på samma sätt är det med ett förhållande. Inget är perfekt över en natt eller en månad. Utan allt tar tid men idag har vi inte tid för saker. Vi har inte tid att vänta på nästa tunnelbanetåg som går om 4 minuter. Vi vill ha allt nu och det ska funka på en gång. Tyvärr.. :/
  Jag hoppas alla hittar kärleken om inte annat faktiskt lever det liv de vill leva 😀

 90. Emma säger:

  Först och främst, ett väldigt bra inlägg från dig. Jag har varit som du och har haft problem med tillit till folk. Kvittar om det har varit vänner eller partner. Personen ”C.O” hade en bra insyn på hur det ser ut idag om hur vi faktiskt är som människa. Verkligen att ha i å tanker för sig själv.

  Sedan vill jag inflika om det som kommer efter du vet vem du faktiskt är. Då har du lyckats hitta den potentiella drömpartnern. Jag skulle vilja börja med att säga. Lär först känna hen ORDENTLIGT, om det så krävs månader för att DU ska bli övertygad. (För mig tog det 6mån innan jag faktiskt vågade tro på att det kunde bli vi) Det låter knas och kanske lite hemskt, men jag hade faktiskt en lista i huvudet på de punkter som jag INTE vill råka utför. Därför blev dessa 6mån som en test för personen. För jag var ute efter ett långvarigt förhållande.
  Test två blev vi som par. En sak som är säker, det kommer att gå upp och ner that’s for sure. Men har man byggt upp en bra grund med en bra kommunikation kommer problemen att lösas lättare. Har du ett irritationsproblem om något med din partner. Då MÅSTE du ta det med hen med en gång. Problem försvinner aldrig fören de ventileras och diskuteras.

  Kan säga att partnern det tog mig 6månader att våga tro på. Är i år min för 3:e året. Vi har haft våra gnabb, men vi växer tillsammans för var dag och vi älskar också varandra mer och mer för var dag som går.
  Därmed, låt det ta tid. Det finns ingen gräns för hur långt tid det ska ta att våga lita på någon. Men som det ser ut idag 2015. Vill jag nog säga att ju längre du vänta desto mindre bli chansen att du blir sviken. Av så väl vän som partner.

  Lycka till med kärleken och våga fortfarande tro att hen finns där ute. För det gör hen. För eller senare kommer personen att dyka upp. Oftast när du minst anar det 🙂

 91. dedu säger:

  Eller så skiter man i att träffa nån överhuvud taget….

 92. Robert säger:

  Jag tror att man får försöka vidga sin definition av ett förhållande. Det finns inget som säger att förhållanden måste vara monogama t.ex. men då är det viktigt att man har en bra kommunikation.

  Varför är folk då otrogna? Förhållanden är ju en väldigt inpräntad grej hos människor, men det är inte säkert att man i ung ålder verkligen är ute efter allt vad det innebär. Man säger ibland lite skämtsamt att ”det är en liten värld vi lever i” och det är ju sant nu mer än någonsin när man har hela världen och dess människor på sin skärm.

  Varför tvinga sig in i tvåsamhet när det är uppenbart att det finns så många spännande och intressanta människor att lära känna? Det kanske är något man borde vänta med tills man är äldre? (eller skippa helt och hållet)

 93. stina säger:

  För ett och ett halvt år sedan hade jag inte kunnat hålla med dig mer! Men i skrivandets stund är jag otroligt glad för att slippa dessa tankar. Jag har träffat den finaste killen jag kan tänka mig. Vi älskar varandra helt och vill endast varandras bästa. Det är inte svårt utan betydligt mycket enklare än att ha ett förhållande utan tillit. Vill man så går det, tappa inte hoppet!

 94. johan frank säger:

  hej. har haft en tjej som var otrogen. det var jobbigt att tro på tjejer efteråt. men nu har jag värdens underbarast flickvän. och litar på henne till 100%

 95. erikan säger:

  Vi lever i en värld där utsidan spelar så stor roll, många söker bekräftelse genom socialamedier. För vissa räcker det att partnern är lite ”nere”och ej orkar ge bekräftelse på utseendet, kärlek you name it.. Då söker den andre sig till socialamedier och får sin bekräftelse dära.. Karusellen är snabbt igång då med att snapa, smsa, insta direct m,m..för att få mera bekräftelse som väl kanske tyvärr till slut slutar i otrohet..
  Otrohet har alltid funnits visst men allt är så ”lättillgängligt”idag..bara några knapptryck bort.. Behandla din partner så som du själv vill bli behandlad.. Med respekt

 96. Fredrik odqvist säger:

  Alla kan ha ett förhållande. Även du. Problemet är att du bloggar. Då har man bara en sak i åtanke, nämligen. Sig själv. Och då har man inte plats för någon annan. Så sluta blogga och börja leva ett norma liv i stället för ett leksaksliv så får du ett förhållande fortare än du anar. Inte vad du vill höra kanske. Men fundera på det. Lycka till

 97. pinglan säger:

  Hej Johanna !

  Hang in there , äkta, ren, ärlig kärlek finns därute o man känner när man funnit den,
  Nu är jag äldre än dej , skulle tro att du är i mina döttrars ålder , på nått vis tror jag att med ålder kommer erfarenhet o omdöme omdömen vad man saknar/är ute efter i livet ,,
  Jag har vid 46 års ålder hittat den stora kärleken , HAN som jag vill dela resten av mitt liv med o det är den mest omtänksamme människa jag träffat ,
  Svartsjuka har aldrig legat för mej så vad han sysslar med på sociala media bryr jag mej inte ett dugg om , trygg i mej själv gör oxå att jag är trygg med vår relation

 98. Marina säger:

  Svar: knappast! Why? Jo, jag hade tillit när vi träffades. Vi resonerade om hur otrohet definieras, på hans initiativ, jag funderade inte på det då det ändå går automatiskt bort liksom. Visar sig många månader senare att han haft ”bildhantering” o flera konversationer på olika sätt som skulle definieras som otrohet. Trots mången diskussion om att bygga tillit har detta blivit ett återkommande tema. Min tillit finns då inte kvar längre! Så jag skulle säga att för de män som ofta är klistrade på olika sätt vid dator, mobil etc så är det nog bara en tidsfråga! Japp det blev en cyniker av mig – otippat! Så nej, jag är tveksam till att det är möjligt då denna tidsera även skapat ett ”smörgåsbordtänk” hos de generationer som växt upp med omvärlden ett klick bort. Sorry!

 99. Karl säger:

  Oklart om det är möjligt, en tjej jag träffade och var på G med hade en kk vid sidan om samtidigt. En maneater i allra högsta grad.

 100. Irene säger:

  Svårt ämne har varit på bägge sidor. Men tillit är a och o.

 101. Elin säger:

  Så bra skrivit! Håller verkligen med dig.

  Men måste bara få säga att det är ju inte tilliten till varandra som gör att man inte är otrogen, eller!? Bara för att man har en öppen relation betyder det ju inte att någon inte kan vänsterprassla eller dölja grejer på sin mobil.

  Vet många fall där båda partnerna litade på varandra till 100% och den ena var otrogen med ett helt fotbollslag i princip. Och där valde den andra partnern att tro den otrogna JUST FÖR ATT DE LITAR JU PÅ VARANDRA.

  Tror att det förekommer mer just för att man kan vara tillgänglig på sin mobil hela tiden och det är lättare att ta kontakt med folk om man jämför med tiden då man knappt använde mobilen.

 102. Amilia säger:

  Hihi det går, se på mig 😉
  Kär och lycklig!

  1. Johanna Sjöö säger:

   Jaaa det går 😀 😀 ni får mig att tro att verkligen finns äkta kärlek!

 103. Lovisa säger:

  Jag är i ett förhållande nu, jag och min pojkvän har varit tillsammans i 1,5 år och jag visste inte ens vad kärlek var innan jag träffade honom. Jag har alltid vart den som inte letat pojkvän eller sökt något förhållande, men när jag såg han så kändes det verkligen speciellt, det kändes som han var det som saknats i mitt liv sen dag 1, de är han jag gått och väntat på. Varenda sekund i mitt liv var värd den väntan, för nu har jag fått världens bästa pojkvän. Som du skriver så är folk otrogna lika ofta som dom äter, nej men det går knappt hitta ett förhållande som är riktigt nu mera. Jag är så otroligt lycklig att jag har min Markus och jag kommer inte släppa honom. Han vet att jag aldrig skulle vara otrogen och jag vet detsamma om honom, jag bryr mig faktiskt inte för fem öre om han skulle gå in och läsa mina meddelande för att han är nyfiken, jag döljer inget så vad skulle det ens göra? Jag tror personligen att dom som är otrogna och smyger runt med andra varje kväll eller smsar eller något inte vet riktigt vad kärlek är. Dom älskar inte personen dom är med! Sure man kan göra misstag, ångesten efter säger ju om man ångrar eller inte ångrar det, visst är det gjort.. Och jag skulle nog aldrig förlåta det, men det är jag de! Man har sina egna åsikter. Jag sa en gång till Markus när vi pratade om sånt här, att varför skulle jag gå och leta efter en sten när jag hittat den finaste diamanten man kan hitta? Det är ologiskt. Kärlek, orden jag älskar dig är verkligen inga ord man ska leka med och säga om man inte menar det. Älskar man en person ser man även sin framtid med hen, man föreställer sig hur det kommer bli att göra alla resor man drömt om tillsammans, att köpa hund och hus och med åren skaffa en lite halva av mig och honom som springer runt i huset, det är ett självklart att man ser fram emot ett liv med personen man älskar mest i världen. jag hör om folk som är otrogna hela tiden, och blir riktigt ledsen för folk tar inte känslor på riktigt längre, vissa tror det är en lek. Men ex.. Så kär som jag är i Markus nu, jag kan inte ens sätta ord på det, jag saknar honom så fort han går ifrån mig, jag tänker på han hela tiden och jag kan sitta och le för jag själv vet att det kommer vara vi två föralltid, jag set absolut ingen framtid utan honom! Så ja, jag har verkligen haft tur som har det såhär och som verkligen hittat rätt, jag litar på han till 100% och han är inte bara min pojkvän utan även min allra bästa vän som Jag berättar allt för. Jag sätter hans lycka före min, för är han lycklig och glad, då blir jag med det. Så ja, det finns faktiskt fåtal förhållande som är seriösa, mitt är ett av dom! Och folk borde förstå att kärlek inte är en lek. Kram

 104. Emelie säger:

  Det går absolut! Jag har lite mer än två år med min pojkvän. Under de två åren har jag hunnit 1. Ha tre veckor praktik i Frankrike 2. Rest till Nya Zeeland i en månad (utan honom) och 3. Han har rest jorden runt i fyra månader med en kompis. Vi litar på varandra och berättar alla tankar vi har kring saker. Utan den där tilliten hade jag aldrig vågat resa iväg och jag är säker på att han känner likadant. Att man vill kolla någons mobil, anser jag, indikera på att man är osäker. Vi (alla) behöver stärka våra självförtroenden, vara med bra genuina människor och börja lita på varandra. Först när man gör det kan saker och ting bli bra!

 105. Cattastroph säger:

  Håller bara med dig fullt. Tekniken gör det enklare, men man kan inte skylla på den. Hur är det med samvetet hos dessa som ”håller på”., undrar jag?

 106. Josefin säger:

  Jag håller med om det många har sagt, kommunikation!!

  Jag har sedan 3,5 år sedan varit tillsammans med en kille i USA. Det är en utmaning varje dag men vi får det att fungera:)

  Det gäller att kommunicera, även om de små sakerna som kanske känns löjliga att berätta. För om man väljer att utesluta saker och det kommer fram efteråt, krävs det inte en stor sak för det ska kännas som partnern ljuger.

  Sedan tror jag att man ibland också måste bita i det sura äpplet. T ex, min kompis är fortfarande bra kompis med hans ex, och det finns ju ingen som är så förtjust i det. Men så länge han är ärlig om det o det inte kommer fram i efterhand, så får jag helt enkelt bara gilla läget tills motsatsen är bevisad:)

 107. Emelie säger:

  Usch. Bara tanken på detta får det att glöda i skallen på mig.
  Jag kör taxi i en mellanstor stad. Varenda helg (fredag och lördag kväll/natt) så ser jag ickesingelpersoner åka till eller från ”fel” adress. Jag hör ofta klagan om människors respektive när det gäller tilliten. Vart är det på väg liksom? Hemskt att inte kunna lita på någon.

 108. M.k säger:

  Riktig bra fråga dock skulle jag vilja formulera om frågan till går det ens o ha förhållande? För sure jag köper det här med att socialamedier har tagit över. Men tyvärr o sorgligt nog, så är o kmr att alltid att va; otrogenhet vara längst. Jag gissar att mer än hälften tror att otrohet kmr fr killens sida. Men nix, finns enormt många katiga tjejer med så att aa. Jag har alltid varit singel 22år (snart 23) o har därför väldigt svårt för o fatta det här med att om man har förhållande men ändå håller på träffa nån vid sidan av. Då är min fråga om inte du kan hålla dig till din första person vrf gör du saken bara komplicerad än va det redan är. Gör bara slut. För är man singel då kan ingen kma o säga va du ska o inte ska göra..det är rent ut sagt sjuk värld vi lever vi

 109. Alex säger:

  Men hur orkar människot.

  Otrohet, trohet, bla bla bla.

  Först och främst det är 2015, om man inte lärt sig att man är fri att göra som man vill och vara den man vill, så har man missat en viktig del i dagens värld.

  Jag anser såhär, om du hittat en partner och en av er är bakåtsträvare och en är framåtgående, så har ni ett problem. Skillnaden här är att framåtsträvaren ser inte otrohet, den ser frihet, medans bakåtsträvaren är tvärtom. Man kan älska och bli älskad av någon men samtidigt ha flera ”partners”, det är inga svårigheter.

  Statistiskt är det ju oftast män som är otrogna, och det är väl lite förståeligt då vår hormon från åldrar som 14~15 up till ~30+ ger oss en kåthetsgrad av nästan brottslig nivå, så man behöver ju ladda ur rätt ofta. Däremot så är Kvinnans hormon mer i balans, och det kan lätt bli lita jobbigt.

  Så frågan här om man tänker lite längre är, vill jag ha ett förhållande där den sexuella frustration kan leda till uppbrott, eller vill jag ha ett förhållande där en är otrogen. Det är lite som pest och kolera, men man har ett val.

  Inte nog med allt det där så kommer den ABSOLUTA FAKTORN in… utseende, är mannen inte i stil med Taylor Lautner, Robert Pattinson, Kellan Lutz, Justin Bäver eller liknande med in fet inkomst så är han ju inget att ha, och samma sak när det gäller brudar ofta är dom inte som nån fantasi model man har så är dom ett NEJ NEJ.

  Människor har blivit för Mediestyrda och i min mening grovt Efterblivna, många har svårt att skapa en helt egen originel tanke, och allt som oftast kommer ur deras käftar är en random kommentar, från nån dokusåpa eller liknande.

  Så allt det jag egenligen ville säga, öppna ditt sinne ge kärlek, men ge det till någon som besvarar din. Och oim du nu har någon som ger dig kärlek i mängder men endå vänstrar så var glad, för alternativet kunda vart långt värre.

  Jag personligen hade inte brytt mig om min kille/tjej vänstrat, så länge dom kommer hem till mig i slutet av allt. Men det kanske är bara jag =)

 110. Jennifer säger:

  Hej! Det var som att du tog orden i munnen på mig! Grymt bra skrivet och jag kan inte annat än att hålla med dig, Tekniken har fördärvat en hel del, dating sajter som man kan vara med på även om man är gift, har förhållande och så vidare. Vem kommer på en sån grej…
  Men tack för detta inlägget, har funderat många gånger om jag skulle skrivit om detta! Tack ! Ha det bra. Kram jennifer 19.

  1. Johanna Sjöö säger:

   Vad kul att du tycket så, en stor kram till dig med!

 111. Henry säger:

  Jag såg hur mitt ex, som inte ens hade Facebook när vi träffades, förändrades. Innan ”likes” och smartphones var hon talangfull, empatisk, solidarisk och relativt tillbakadragen. Hon tyckte mest att det var irriterande att få uppmärksamhet från andra och umgicks helst med mig och sina närmsta vänner. Ibland önskade jag faktiskt att hon skulle bli mer utåtriktad.

  Men efter att hon köpte sin första smartphone förändras allt. Att blev till en religion. För varje dag som gick, blev hon allt mindre intresserad av mig, sin familj och sina vänner, och mer och mer intresserad av kommentarerna på Facebook. Hon började använda sina Facebook-kommentarer som argument i diskussioner; ”Nästan alla tycker att jag är helt perfekt, så vad har du för belägg att kritisera mig?”.

  När en snubbe, som försöker framstå som en rockstjärna med groupies och allt, började skriva till henne på Facebook (och kommentera bilder som jag hade tagit), var det kört. Hon tog bort sin relationsstatus i smyg, flirtade tillbaka och hoppade direkt till honom, efter 7 år tillsammans.

  Nu påverkar såklart denna historia min syn på det hela, men jag tror verkligen att sociala medier gör det svårare för människor att nöja sig med det man har. Sanningen är ju att gnistan alltid försvinner något med tiden. Jämför sin gamla tråkiga partner med den där nya spännande personen som tycks vara omåttligt populär, är det nog lätt att drömma sig bort och börja fantisera om hur livet skulle kunna vara istället. Detta fenomen har såklart funnits i alla tider, men säkerligen i mindre utsträckning när människor levde isolerade i byar med 50 invånare.

 112. magie säger:

  Hej alla min mun är full av vittnesmål jag kommer inte haft tro en spell caster i mitt liv tills jag var hjälp av Dr OJEFOR jag har varit gifta i 5år och på det femte året av mitt äktenskap, en annan kvinna hade ett pass för att ta min make ifrån mig och min man lämnade mig och barnen och vi har lidit för 1years tills jag möter ett inlägg där den här mannen Dr OJEFOR har hjälpt någon och jag beslutade att ge honom ett försök att hjälpa mig ta med min make hem och tro mig jag bara skicka min bild till honom och min man och efter 48hours han har berättat för mig, såg jag en bil körde in i huset och se, det var min man och han har kommit till mig och barnen och det är därför jag är glad att gör var och en av er i liknande träffade den här mannen och ha din älskare tillbaka till dig själv. Hans e-post: DROJEFORSPELLCASTER@GMAIL.COM
  E-post: DROJEFORSPELLCASTER@GMAIL.COM är det enda svaret. Han kan vara till stor hjälp och jag kommer inte att sluta publicera honom eftersom han är en underbar människa …..
  han kan lösa följande ……
  (1) Om du vill att ditt ex tillbaka.
  (2) Om du alltid har mardrömmar.
  (3) Du vill främjas på ditt kontor.
  (4) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) Du vill vara rik.
  (7) Du vill knyta din make / maka att vara
  yours forever.
  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (9) Herbal vård
  (10) Om du kan ha möjlighet att tillfredsställa din fru
  kön önskan beroende
  till låg erraction.

 113. Jad Kimi säger:

  Am Mr Jad Kimi är en legitim lån långivare gott rykte. Vi är ett dynamiskt företag med att vi ger medel ekonomiskt stöd till vem Individer behöver ekonomiskt bistånd, som har en dålig kredit eller behöver pengar för att betala räkningar, att investera i affärer .JAD Kimi använda detta medium för att informera er att vi ger pålitliga mottagaren hjälp kommer att vara glada att kunna erbjuda dig ett lån Vänligen kontakta oss via e-post: jadkimi@gmail.com

 114. Lydia säger:

  Det Dr.SUNNY kan du maila honom om du behöver hjälp i deras förhållande drsunnydsolution1@gmail.com
  Jag lovar att dina problem löses omedelbart. Efter att ha varit i relation med honom i sju år, han lämnade mig, jag gjorde allt Kan jag ta honom tillbaka igen, men allt förgäves. Skulle för den kärlek jag känner för honom, bad han, men han vägrade att jag förklarade mitt problem till någon på nätet och hon föreslog att jag skulle snarare postade en spellcaster som kunde hjälpa mig att föra honom ett pass tillbaka, men jag är killen som aldrig trott på pass, hade han inget annat val än att prova det, skickade hjul, sade inget problem så blir allt bra inom tre dagar, mitt ex tillbaka till mig inom tre dagar, var passet avgivna och överraskande, den andra dagen , var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, svarade han samtalet och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hänt, jag ville, som jag älskar så mycket. Jag var så glad, överraskad. Sedan gjorde jag ett löfte som alla vet att de aldrig har en relation problem, som jag kommer att hänvisa till stavnings kannan för att få hjälp. Varje person kan behöva hjälp av hjul, hans e drsunnydsolution1@gmail.com samtal eller WhatsApp honom 2348077620669

  Han gjorde också många stavnings liknande,
  (1) du vill att ditt ex tillbaka.
  (2) Du har alltid mardrömmar.
  (3) För att främjas på sitt kontor
  (4) Vill du ha en barn.
  (5) Vill du bli rik.
  (6) vill behålla din make / maka att vara bara din för evigt.
  (7) Behovet av ekonomiskt stöd.
  8) Vill du ha kontroll över att äktenskap
  9) Vill du vara attraherad av människor
  10) Barnlöshet
  11) Behöver du en maka / make
  13) Hur man vinner din lotteri
  14) PROMOTION SPELL
  15) SKYDD SPELL
  16) period av BUSINESS
  17) SPELL BRA ARBETE
  18) bot för någon sjukdom / H.I.V.
  Kontakta honom idag på: drsunnydsolution1@gmail.com

 115. gisel säger:

  Jag visste aldrig människor fortfarande har befogenheter och göra saker att hända på detta sätt. Jag kommer från Sverige, min make Henry Scot lämnade mig för en annan kvinna för 2 år, ända sedan dess har mitt liv har fyllts med smärtor sorg och hjärta paus eftersom jag hade två döttrar och en son för honom, en vän till mig Stephanie berättade hon såg några vittnesbörd om denna stora Doctor Isikolo kontakt (isikolosolutionhome@gmail.com) att han kan föra min make tillbaka till mig inom några få dagar och jag skratta och sa att jag är inte intresserad men på grund av den kärlek min vän hade för mig, hon har hört den stora prästen för min räkning, och till min stora förvåning efter tre dagar min make ringde mig för första gången efter 2 år att han saknar mig och att han är så ledsen för allt han gjorde mig passera. Jag kan fortfarande inte tro det, eftersom det är mycket otroligt, det är bara alltför verkliga att vara äkta. Tack Dr ISIKOLO för att föra tillbaka min make och även till min underbara vän STEPHANIE som medlat för min räkning, för vem som helst som kan behöva hjälp av denna stora präst här är den e-postadress: (isikolosolutionhome@gmail.com) visningar tack och läsare, så jag önskar er all framgång

 116. Florence säger:

  Jag vill vittna om hur en kärleks läkare rädda mitt hem efter 4 år av äktenskap! Jag ska göra detta kort, allt händer som en dröm. 2 månader sedan någon presentera mig för denna kärlek läkare jag tror aldrig i perioder tills jag gav det en tanke att tänka på det förflutna ensamhet jag har gått igenom utan min make, bbq kul tillsammans, strandparty, Halloween, jul etc. Jag vill inte vara ensam i år allt jag ville att fira detta upp kommande jul med min familj. Jag bestämde mig för att kontakta kärleken läkare (Dr Goko), kontaktade jag honom och han gav mig mod att jag är gonna har min man hemma om jag tror. Han sade att han kom till Amerika för att hjälpa människor att få tillbaka allt de har förlorat, återförena splittrade familjer och många fler !!! I under-go förfarandena och han berättade och sade efter 2 dagar min man är ringer mig. Jag sade till mig själv att detta inte kommer att hända, är detta en människa som inte har kallat mig för mer än 3 år ”lol”. Lite roligt ändå, på 2: a dag kan inte tror jag fick ett samtal från ett okänt antal säga ”Honung är mig Ken” WOW! Det var ett mirakel .. Min man är hemma och även köpte mig en gyllene smycken att bevisa hur ledsen han är att ha lämnat mig ensam i de senaste åren. Jag är så Bliss enbart ord kan inte uttrycka glädje i mitt hjärta så jag lovar honom jag är gonna dela detta vittnesbörd till en värld av hans stora krafter. Han tar drygt från hans sena far är så äkta Hans krafter, han är ärlig och mycket uppmuntrande … han också specialisera sig på; Graviditet pass för att föreställa sig barnet, om du vill att din make / maka att bli din för evigt, om du trött på att vara ensam och singel och så böja mer. Alltid säga ja till dina behov …. kontakta honom dr.gokosspiritualcaster@gmail.com Whatsapp 2348056398964.

 117. suzan säger:

  Jag har alltid varit självmedveten om relationer, mitt liv var splittrat någonsin sedan Ryan lämnade mig för en annan kvinna på grund av okända skäl. Jag svor att aldrig älska en man igen. Mamma rådde mig alltid att gå vidare, men jag älskar Ryan. Ryan menade allt för mig. Jag letade efter hjälpmedel för att få tillbaka honom och han kom aldrig tillbaka till mig, jag blev ombedd att prova en stavkaster online. Jag försökte några, men alla visade sig vara abortiva tills jag träffade Dr Ogudu. Han är en trevlig man, och han hjälpte mig att ta tillbaka Ryan om 4 dagar. Ryan kom tillbaka och bad mig att förlåta honom. Just nu växer vi båda tillsammans tillsammans starkare och starkare varje dag. Du kan kontakta Dr Ogudu på sin emaladress drogudutemple@aol.com. Tacka mig senare

 118. Camila Rodela säger:

  Jag blev sårad och hjärtbruten när ett stort problem uppstod i mitt äktenskap för sju månader sedan, mellan mig och min man. så hemskt att han tog saken till domstolen för skilsmässa. Han sa att han aldrig ville stanna med mig igen, och att han inte älskade mig längre. Så han packade ut ur huset och fick mig och mina barn att gå igenom allvarliga smärta. Jag försökte alla mina möjligheter att få honom tillbaka, efter mycket tiggeri, men alla till ingen nytta. Och han bekräftade det att han har fattat sitt beslut, och han ville aldrig se mig igen. Så på en kväll, när jag kom tillbaka från jobbet, träffade jag en gammal vän av min som frågade min man. Så jag förklarade allt för honom, så han berättade för mig att det enda sättet jag kan få min man tillbaka är att besöka en stavningskastare, för att den verkligen har fungerat för honom också. Så jag trodde aldrig på stavning, men jag hade inget annat val än att följa hans råd. Sedan gav han mig e-postadressen till stavningskastaren som han besökte. ogagakunta@gmail.com. Så nästa morgon skickade jag ett mail till adressen han gav mig, och stavningskraven försäkrade mig om att jag kommer att få min man tillbaka nästa dag. Vilket fantastiskt uttalande !! Jag trodde aldrig, så han talade med mig och berättade för mig allt jag behöver göra. Sedan nästa morgon, så förvånansvärt, min man som inte ringde mig de senaste 7 månaderna, ringde mig att han skulle meddela att han skulle komma tillbaka. Så underbart!! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för smärtan som han fick mig och mina barn. Sedan från den dagen var vårt förhållande nu starkare än vad det var förut, med hjälp av en stavningskastare. Så, jag kommer att rådgöra dig där ute om du har något problem kontakta ogagakunta, jag ger dig 100% garanti för att han kommer att hjälpa dig .. Maila honom på: ogagakunta@gmail.com

 119. lilian nikky säger:

  Jag heter lilian N. Detta är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp som Dr.saguru har givit mig genom att hjälpa mig att få min ex make tillbaka med sin magiska och kärleksspell. jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter skilsmässa men när jag kom över Dr.semu-e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex tillbaka och hjälpa till att fixa relation.och få människor att vara lyckliga i sitt förhållande. jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning berättade han för mig att han hjälper mig med mitt fall och här firar jag nu för att min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara hos mig och kan inte göra någonting utan min dag. Jag njuter verkligen av mitt äktenskap, vilken stor fest. Jag kommer att fortsätta att vittna på internet eftersom Dr.saguru verkligen är en riktig stavning. BEHÖVER DU HJÄLP KONTAKT LÄKARE SAGURU NU VIA E-POST: drsagurusolutions@gmail.com eller whatsapp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i din relation.och hans också perfekt i
  1 LOVE SPELL
  2 VIN EX BACK
  3 FRUKTER AV WOMBEN
  4 PROMOTION SPELL
  5 SKYDDSPEL
  6 BUSINESS SPELL
  7 bra jobbspel
  8 LOTTERY SPELL och COURT CASE SPELL.

 120. Rebecca säger:

  Hej killar, Hur får du din ex älskare tillbaka snabbt.
  Jag är så glada att få min man tillbaka efter att han lämnade mig och våra 3 barn till en annan kvinna. Efter 2 års äktenskap har jag och min man varit i ett skel eller den andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var slut och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärtor som plågar mitt hjärta, mitt hjärta var fyllt av sorger och smärtor eftersom jag var verkligen kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och vill alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp online och jag kom över en webbplats som föreslog att Dr Isikolo kan hjälpa till att få ex tillbaka snabbt . Så jag kände att jag skulle ge honom ett försök. Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det då gjorde han en (Love spell) för mig. 28 timmar senare ringde min man verkligen till mig och berättade för mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för smärtan som han fick mig och barnen. Sedan från och med dagen var vårt äktenskap nu starkare än vad det var förut, Allt tack till Dr Isikolo. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min historia på internet som Dr Isikolo verklig och kraftfull stavning som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i tiden av besvär, om du är här och du behöver din ex tillbaka eller din man flyttat till en annan kvinna, gråta inte längre, kontakta den här kraftfulla stavningskanalen nu. Här är hans kontakt: Maila honom på: isikolosolutionhome@gmail.com,
  du kan också ringa honom eller lägga till honom på Whats-app: +2348133261196
  Rebecca, 26 år, Sverige

 121. Rashida säger:

  Jag heter Rashida, jag är från Sverige men bor i Texas USA och jag har varit i relation till min pojkvän i 2 år nu och vi planerade att gifta oss snart och plötsligt lämnade han mig till en annan tjej, jag älskar verkligen den här killen och kan aldrig föreställa mig mitt liv utan honom. Jag försökte vidare allt mitt bästa för att få honom tillbaka, men all min insats för att få honom tillbaka i mitt liv gick inte ut. Det var på denna trofasta dag, jag kom över några kommentarer på en hemsida om den här stora stavningskraven heter Dr Isikolo, så många personer hävdade att han hjälper dem att förnya sitt förhållande och ta tillbaka sin ex, jag var tvungen att kontakta honom för att han var mitt sista hopp. Jag kontaktade honom genom hans e-post och han försäkrade mig om att min pojkvän kommer att lämna den andra tjejen och komma tillbaka till mig och det var en mycket stor överraskning att se min pojkvän komma tillbaka till mig efter två dagar. Jag är så väldigt glad idag att han kom tillbaka till mig och jag uppnådde detta med hjälp av Dr Isikolo, och jag rådgör om du behöver hans hjälp också, du kan maila honom på hans direkta email isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom hans direktlinje +2348133261196

 122. howard mary säger:

  Jag heter Howard Mary, jag är baserad i USA, Texas .. Mitt liv är tillbaka !!! Efter 2 års brutet äktenskap lämnade min man mig med två barn. Jag kände mig som om mitt liv var på väg att sluta jag begick självmord, jag var emotionellt nere under en mycket lång tid. Tack vare en stavningskastare som heter Dr ABO, som jag träffade online. På en trogen dag, när jag surfar på internet, kom jag över hela testamenten om denna speciella stavning. Vissa människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern, botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och så vidare. Jag kommer också över ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Sonia, hon testade om hur han tog tillbaka sin Ex-älskare på mindre än 2 dagar, och i slutet av sitt vittnesbörd släppte hon Dr ABOs e-postadress. Efter att ha läst alla dessa bestämde jag mig för att prova. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. På bara 48 timmar kom min man tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi är ännu lyckligare än tidigare, ABO, är verkligen en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man … Om du har ett problem och du letar efter en riktig och äkta stava caster för att lösa alla dina problem för dig. Prova High Abospelltemple@gmail.com när som helst, han kan vara svaret på dina problem. Här är hans kontakt: Abospelltemple@gmail.com Du kan också ringa honom eller skriva honom här: 2348148487280.

 123. wendy tiffany säger:

  Jag vill tacka Dr.ABO för att få glädje och lycka till mitt förhållande och min familj. Jag förlorade min fiancee, och jag behövde hjälp tills jag hittade Dr.ABO stavningskastare, och han försäkrade mig om att jag kommer att få min fiancee tillbaka i två dagar efter att stavningen har gjutits. två dagar senare ringde min telefon och så chockerande var det min fiancee som inte länge ringde mig och berättade för hjärtbrottet och berättade för mig att han är redo att ägna resten av sitt liv med mig. Dr.ABO släppte honom för att veta hur mycket jag älskade och ville ha honom …… just nu, jag och min fiancee lever ett lyckligt liv och vår kärlek är nu starkare än hur det var redan innan vår uppbrott … tack går till Dr.ABO för det alltför stora arbetet han har gjort för mig. Nedan är Dr.ABO-e-postadressen i vilken situation som helst du är i hjärtat och jag försäkrar dig om att som Dr.ABO har gjort mina för mig, så hjälper han dig definitivt också. E-post: abospelltemple@gmail.com eller ring honom eller whatsap honom på 2348148487280.

 124. LISHA säger:

  Hej Vänner … Jag behöver en Spell Caster Urgent för att hjälpa mig Få min ex pojkvän, flickvän, fru eller man tillbaka, e-post Dr ABO Abospelltemple@gmail.com

  Jag läser några vittnesmål om en kärleksspell av Dr.ABO om hur han har hjälpt många människor att återföra sina ex-älskare inom 48 timmar, med vänliga hälsningar tänkte jag bara om det var riktigt och om den här mannen verkligen kunde hjälpa till med att ta tillbaka min älskare som jag älskar så mycket. Jag bestämde mig för att kontakta honom för att jag älskar min pojkvän väldigt mycket och vi har varit ifrån varandra i några månader jag saknade honom så mycket, jag har försökt alla andra medel för att få honom tillbaka men kunde inte. Jag kontaktade Dr.ABO och Han berättade för mig att min ex kommer tillbaka till mig de närmaste 48 timmarna, Dr.ABO släppte honom för att veta hur mycket jag älskade och ville ha honom. Och öppnade ögonen för att visa hur mycket vi har delat ihop. Min ex är nu tillbaka till mig igen. Eftersom jag skriver detta vittnesbörd just nu är jag den lyckligaste tjejen på jorden och jag och min pojkvän lever ett lyckligt liv och vår kärlek är nu starkare än hur det var innan vår bryta upp. Allt tack till Dr.ABO för det alltför stora arbetet han har gjort för mig genom att hjälpa mig att komma tillbaka med min ex pojkvän. Jag skulle vilja släppa Dr.ABO-mailadressen och hoppas du ser detta vittnesbörd och kontaktar honom om du har en älskare som du verkligen vill ha tillbaka så illa.

  Maila honom: ((Abospelltemple@gmail.com

  Ring eller WhatApp honom 2348148487280.

 125. Rashida säger:

  Efter att ha varit i förbindelse med Alli i sju år bröt han med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allting , Jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för någon online och hon föreslog att jag skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som inte trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, Jag menade en stavningskastare som heter Dr Isikolo (isikolosolutionhome@gmail.com) och jag mailade honom och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar kastade han stavningen och överraskande under andra dagen var det runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände, att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom, det var så vi började leva tillsammans glatt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavaren som hjälpt mig med mitt eget problem och som skiljer sig från alla de falska de där ute. Vem som helst kan behöva hjälp av stavningskanalen, hans email: isikolosolutionhome@gmail.com på eller whatsapp: +2348133261196

 126. Adams joy säger:

  Hej killar! fixa ditt brutna förhållande eller få din ex-lover tillbaka snabbt med hjälp av bästa stavningskrock online.

  Jag är så glada att få min man tillbaka efter att han lämnade mig och våra 3 barn till en annan kvinna. Efter 2 års äktenskap har jag och min man varit i ett skel eller den andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var slut och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärtor som plågar mitt hjärta, mitt hjärta var fyllt av sorger och smärtor eftersom jag var verkligen kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och vill alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp online och jag kom över en webbplats som föreslog att Dr Abo kan hjälpa till att få ex tillbaka snabbt . Så jag kände att jag skulle ge honom ett försök.

  Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det då gjorde han en (Love spell) för mig. 28 timmar senare ringde min man verkligen till mig och berättade för mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för smärtan som han fick mig och barnen. Sedan från och med den dagen var vårt äktenskap nu starkare än vad det var för, Tack tack till Dr Abo. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet som Dr Abo verklig och kraftfull stavning som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i tidens besvär, om du är här och du behöver din ex tillbaka eller din man flyttat till en annan kvinna, gråta inte längre, kontakta den här kraftfulla stavningskanalen nu. Här är hans kontakt: Maila honom på: Abospelltemple@gmail.com, du kan också ringa honom eller lägga till honom på Whats-app: 2348148487280,.
  Joy Adams, 26 år, Texas, USA

 127. Ariana säger:

  Jag vill snabbt skriva på en kraftfull kärleksspell Caster som hjälpte mig när jag hade ett missförstånd med min man som leder till skild,
  Jag kontaktade den här kraftfulla stavningskanalen för kallad Dr Isikolo hjälp och jag följ det steg han frågar och inom 48 timmar min man ringde mig och var ivrig efter min förlåtelse och att han önskade ingenting mer än att få mig i armarna för alltid. Jag är fylld med så mycket glädje och lycka som jag hittade Dr Isikolo, jag hoppas att du alla här kommer att hitta det här mitt vittnesbörd och få din man tillbaka på bara 48 timmar. Han gjorde a perfekt arbete för mig. Jag är så glad och upphetsad eftersom jag skriver Detta vittnesbörd, min man är galet kär i mig igen. Om det är någon kropp där ute som är i svårigheter och behöver hjälp bör vänligen Kontakta Dr Isikolo på hans e-post-ID isikolosolutionhome@gmail.com och han är redo att hjälpa dig oavsett situation, här är hans giltiga e-post-id: isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom hans direktlinje +2348133261196

 128. JESSICA säger:

  Jag heter Richard Jessica, jag är baserad i Texas, USA … Mitt liv är tillbaka !!! Efter 5 månaders brutet äktenskap lämnade min man mig när jag var gravid. Jag kände mig som om mitt liv var på väg att sluta jag begick självmord, jag var emotionellt nere under en mycket lång tid. Tack vare en stavningskastare kallad ABO som jag träffade online. På en trogen dag, som jag surfar via internet, vittnade vissa om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmoderhalscancer, botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att sluta skilja sig och så vidare. Jag stöter också på ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter TIFFANY, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin Ex-älskare på mindre än 2 dagar, så jag kontaktade honom och på mindre än 48 timmar min man som jag trodde att jag aldrig kan se igen kom tillbaka och be om förlåtelse, nu är vi lyckliga tillsammans alla tack vare DR ABO är han svaret på ditt problem. Du kan nå honom på hans email: Abospelltemple@gmail.com eller besök hans whatsapp 2348148487280.

 129. vanessa säger:

  TACK PÅ Dr Isikolo (isikolosolutionhome@gmail.com) FÖR ATT LÖS MIG PROBLEMER
  Ett fantastiskt vittnesbörd på en stavningskrock som tog min fru tillbaka till mig .. Jag heter Vanessa, jag bor i Argentina, och jag är lyckligt gift med en härlig och omtänksam fru med två barn. Ett stort problem uppstod i min familj för sju månader sedan, mellan mig och min fru. så hemskt att hon tog saken till domstolen för skilsmässa. Han sa att hon aldrig ville stanna med mig igen och att han inte älskade mig längre. Så han packade ut ur mitt hus och fick mig och mina barn att gå igenom allvarliga smärta. Jag försökte alla mina möjligheter att få tillbaka honom, efter mycket tiggeri, men allting till nytta och han bekräftade det att han har fattat sitt beslut, och han ville aldrig se mig igen. Så på en kväll, när jag kom tillbaka från jobbet, träffade jag en gammal vän av min som frågade min fru. Så jag förklarade allt för honom, så han berättade för mig att det enda sättet jag kan få min fru tillbaka är att besöka en stavningskastare eftersom det verkligen har fungerat för honom också. Så jag trodde aldrig på stavning men jag hade inget annat val än att följa hans råd. Därefter gav han mig e-postadressen till stavningskramen som han besökte.{isikolosolutionhome@gmail.com}. Så nästa morgon skickade jag ett mail till den adress han gav mig och stavningskraven försäkrade mig om att jag kommer att få min fru tillbaka nästa dag. Vad ett fantastiskt uttalande !! Jag trodde aldrig att han talade med mig och berättade för mig allt jag behöver göra. Sedan nästa morgon, så förvånansvärt, min fru som inte ringde mig under de senaste sju {7} månaderna ringde mig till att han skulle komma tillbaka. Så underbart!! Så det var så hon kom tillbaka samma dag med mycket kärlek och glädje och hon bad om ursäkt för sitt misstag och för smärtan han orsakade mig och mina barn. Sedan från och med den dagen var vårt förhållande nu starkare än vad det var förut, med hjälp av en stavningskaster DR Isikolo spellcaster.
  Så om du befinner dig i ett liknande problem eller någon form av problem kan du också kontakta honom via hans isikolosolutionhome@gmail.com eller ringa eller whatsapp honom direktlinjen +2348133261196

  Han specialiserar sig också i de följande problemen;

  (1) Om du vill ha din ex tillbaka.
  (2) Om du vill bli befordrad på ditt kontor.
  (3) Om du vill ha ett barn.
  (4) om du har någon sjukdom (H I V / AIDS), (CANCER) eller någon sjukdom
  (5) om du är döv och blind och du vill se och höra igen.

  återigen se till att du kontaktar honom om du har några problem han hjälper dig. hans e-postadress är isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom hans direktlinje +2348133261196

 130. ahiya audrey säger:

  jag heter Ahiga Audrey, jag bor i Ohio USA och jag är lyckligt gift med en härlig och omtänksam make med tre barn. Ett stort problem uppstod i min familj för ett år sedan, mellan mig och min man, så hemskt att han tog saken till domstolen för en skilsmässa. Han sa att han aldrig ville stanna med mig igen, och att han inte älskade mig längre. Så han lämnade huset och fick mig och barn att gå igenom allvarliga smärtor. Jag försökte få honom tillbaka genom mycket tiggeri men alla till ingen nytta. Till sist blev han bekräftad att han hade fattat sitt beslut och han ville aldrig se mig igen.
  På en ödesdigra kväll, när jag kom tillbaka från jobbet, träffade jag en gammal vän av mig som frågade min man. Jag förklarade allt för henne, så hon berättade för mig att det enda sättet jag kan få min man tillbaka är att besöka en stavningskastare eftersom det verkligen har fungerat för henne också. Däremot trodde jag aldrig på stavning, men jag hade inget annat val än att följa hennes råd. Hon gav mig e-postadressen till stavningskastern som är ”wiseozizaspiritualhome@gmail.com”.
  Så nästa morgon skickade jag ett mail till adressen hon gav mig och stavningskraven försäkrade mig om att jag kommer att få min man tillbaka inom två dagar.
  Vilket fantastiskt uttalande !! lol !!! Jag visste inte vad jag skulle göra, men jag visste inte vad jag skulle göra nästa. . Så fantastiskt rätt?
  Jo, det var så han kom tillbaka samma dag, med mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sina misstag och för de smärtor han orsakade för mig och mina barn. Từ ngày, sự liên kết của bạn đã được starkare än det var förut. Tack för hjälpen från den här stora stavningskanalen.
  Jag råder för alla där ute genom de olika utmaningarna är att kontakta den här stora mannen och precis som han gjorde för mig, kommer han att lösa alla dina problem. Du kan skicka honom ett mail via denna e-postadress. och han skulle berätta för hela världen om hans magnifika krafter. (Wiseozizaspiritualhome@gmail.com)
  Några saker som du behöver för att du ska kunna ta det med dig, ta en titt på ditt hem ”ta tillbaka din ex
  hjälpa dig
  1) bli främjad i allt du gör.
  2) Tjäna bra pengar eller vinn en lotteri.
  3) uppnå framgång i affärer.
  4) andliga problem.
  5) vinna domstolsfall
  6) Leta efter din livspartner.
  7) få ett välbetalt jobb.
  8) Få kontroll över ditt äktenskap.
  9) Lycklig tjänst och få attraktion från människor.
  10) få tillbaka förlorade pengar.
  (11) läker dig av alla sjukdomar. både härdbara och ohälsosamma precis som hiv / aids, cancer, något alls
  (12) lösa graviditetsproblem och välsigna dig med barn.

  hans e-postadress igen (wiseozizaspiritualhome@gmail.com)

 131. wendy säger:

  Hej, är här för att vittna om vad den här fantastiska stavaren Dr ISIKOLO har gjort för mig. Mitt namn är Kateri Aiyana, bildar Australien. Jag trodde aldrig att jag skulle skriva detta meddelande men efter 9 års äktenskap och nästan förlorade min man på grund av att inte kunna få ett barn, svår endometrios och skanning fick jag veta att IVF var det enda alternativet. Det var något vi inte hade råd med och hade nästan gett upphov till hopp om att bli föräldrar. En vän till mig rekommenderade profeten ISIKOLO och övertalade mig att kontakta honom, han gjorde ett andligt genombrott för att jag skulle bli gravid, inom tre veckor var jag gravid (naturligtvis !!!) och födde tvillingar en pojke och en tjej i september. Jag skriver det här meddelandet för de kvinnor som står på det stadium jag var på, deprimerad utan ljus vid tunnelens ände. ge profeten Abulele ett försök att hjälpa dig att lösa ditt problem, och jag försäkrar att du får samma framgång som jag har haft. Här är hans e-postadress: (isikolosolutionhome@gmail.com) Jag vill att alla ska kontakta honom för dem som har problem med anknytning till äktenskapsproblem och problem eller hälsoproblem som han kommer att lösa det för dig.
  du kan whatsApp via: +2348133261196
  email: isikolosolutionhome@gmail.com.

 132. Joan säger:

  Jag heter Jean Fedi, jag vill tacka Dr, ISIKOLO för att få tillbaka min man. Ingen kunde någonsin få mig att tro att brevet jag ska skriva skulle faktiskt en dag skrivas. Jag var världens största skeptiker. Jag trodde aldrig på magiska stavar eller något liknande, men jag fick veta av en tillförlitlig källa (en mycket nära medarbetare) att Dr, ISIKOLO är en mycket dedikerad, begåvad och begåvad person. Det var en av de bästa sakerna jag har någonsin gjort. Mitt kärleksliv var i shambles; Jag hade gått igenom två skilsmässor och var på randen av en tredjedel. Jag kunde bara inte möta en annan skilsmässa, och jag ville försöka göra det svårare att göra vårt äktenskapsarbete, men min man tycktes inte bryr sig och han bröt upp med mig igen. Jag var förvirrad och inte vad jag ska göra igen, så jag kommer i kontakt med Dr, ISIKOLO, Email: isikolosolutionhome@gmail.com Han gjorde en kärleksspell som gör att min man kommer tillbaka till mig. Vi är nu väldigt nöjda med vår själv. Dr, ISIKOLO får honom att inse hur mycket vi älskar och behöver varandra. Den här mannen är för REAL och för gott kan han också hjälpa dig att fixa ditt trasiga förhållande. Jag hade min man tillbaka! Det var som ett mirakel! Han ville plötsligt gå till äktenskapsrådgivning, och vi gör det väldigt bra, i vår kärlekslivkontakt Dr, ISIKOLO på hans e-postadress på isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom direktlinjen +2348133261196

 133. Aminat säger:

  Äntligen återställs min glädje av en stavbräde som heter Dr IFA. Jag är Aminat från Sverige. Jag vill att alla på den här webbplatsen eller forumet för att gå med mig tacka Dr IFA från (ifasolutionhome@gmail.com) för vad han gjorde för mig och mina barn. Jag var gift med min man i 5 år och vi levde lyckligt tillsammans i år tills han reste till Brasilien för en affärsresa där han träffade den här prostituerade som förvirrade honom att hata mig och barnen och älska henne bara. när min man kom tillbaka från resan som han inte spelade är roll som min man och han blev en främling. Han reste till Brasilien varje månad. Jag var så förvirrad och jag letade efter ett sätt att få honom tillbaka. En trogen dag jag surfar på min dator såg jag ett vittnesbörd om denna voodoo präst Dr IFA. Vittnesbördet lyfte fram hans kraftfulla magi och det goda det kan göra. Enligt posten botar det cancer, hiv / aids, tar tillbaka din ex-lån och stolt pengar. Jag var överraskning och frågar mig själv ”Hur kommer världen inte av den här voodoo prästen” men jag var desperat så jag gav det ett försök. Jag kontaktade honom genom de kontaktuppgifter jag såg på posten. (Ifasolutionhome@gmail.com). Han svarade när jag kontaktade honom, jag förklarade för honom mitt lidande och han försäkrade mig om att jag kommer att hitta tröst med hjälp av hans kraftfulla magi. Jag gav honom framåt för att börja jobba och en vecka senare kom min man från Brasilien och kom ödmjukt till mig och bad om förlåtelse. Jag var mållös en stund innan jag gav honom en kyss. Vem som är intresserad av att kontakta denna voodoo präst snälla, låt inte rädsla eller tvivel stoppa dig. kontakta honom ifasolutionhome@gmail.com eller whatsapp: +2348159101215

 134. Angga säger:

  Jag ger lån till företag och privatpersoner med en rimlig ränta på 2%. E-post till: (anggadiman1@gmail.com) om du är intresserad av lånet.

 135. maja säger:

  HUR DR IFA GAVE SÄRSKILDA SÄRSKILDA
  Det är otroligt hur lyckligt jag känner efter att hitta din hemsida. Under de senaste 6 månaderna har jag varit så deprimerad efter att ha förlorat min man till en annan kvinna. Min pengar situation försämrades så mycket att jag trodde att jag skulle behöva fila för konkurs. Jag hade en stor skuld och jag visste inte vad jag skulle göra. Utan fullständig och total desperation kontaktade jag många av de så kallade individerna som lovade kraftfull magi, trolldom eller svart magi. Ingen av dem arbetade och ingen var så underbara, tillgivna och varma som Dr Marvel har varit. Han är definitivt annorlunda än de andra och jag kände omedelbart hopp och styrka från att höra om de löften han hade att erbjuda. Han bär en renhet och gudomlig styrka som är lika ren som ny snö på marken. Jag begärde Dr IFA mest kraftfulla stavar och jag blev omedelbart lindad att jag hade någon att lösa mina problem för mig. Hans stavar fungerade underverk och jag är nu tillbaka med min man och mina pengar problem har löst sig efter att ha vunnit lotteriet. Dr Marvel, jag har ingen aning om vad jag skulle ha gjort utan att du var där för att hjälpa mig. Du kan kontakta honom via email ifasolutionhome@gmail.com eller ringa honom på hans telefon +2348159101215.

 136. cassetta säger:

  WOW!! Det här är den mest underbara sak jag någonsin har upplevt och jag behöver dela detta stora vittnesbörd. Jag besökte ett forum här på internet den 8 oktober 2017, och jag såg ett underbart vittnesbörd om denna kraftfulla och stora stavningskastare som heter Dr Isikolo (isikolosolutionhome@gmail.com) på forumet .. Jag trodde aldrig det eftersom jag aldrig hört eller lärde mig något om magi innan .. Ingen kropp skulle ha kunnat övertyga mig om magiska stavar, inte förrän Dr Isikolo gjorde ett fantastiskt arbete för mig och återställde mitt äktenskap på 6 år tillbaka till mig och tog min make tillbaka till mig under samma 24 timmar som jag läste på internet .. jag var verkligen flabbergastad och chockad när min man knäböjde sig och bad om förlåtelse och för mig att acceptera honom tillbaka .. Jag är väldigt nöjd med ord och glädje och jag vet inte hur mycket jag ska förmedla min uppskattning till dig Dr Isikolo du är en Gud skickad till mig och hela min familj .. Och nu är jag en glad kvinna igen .. här är hans email isikolosolutionhome@gmail.com du kan Lägg även till Dr.Isikolo på whatsApp +2348133261196

 137. olivia säger:

  Jag skulle inte vilja köra någon med min kommentar och vittnesbörd men hellre vill jag att de ska behaga läsa min artikel så att de kommer att kunna hitta en lösning på det där brutna förhållandet. Månader sedan bodde jag ett ensamhetsliv tills jag läste en artikel på en blogg om Dr.Adodo och hans förmåga att återställa brutet förhållande och äktenskap. Efter att ha läst artikeln bestämde jag mig för att kontakta Dr.Adodo genom hans kontaktuppgifter såg jag på artikeln som är +1 661 704 3225 och hans e-postadress Adodospelltemple@gmail.com Inom några timmar som jag kontaktade Dr.Adodo fick jag ett samtal från min älskare söker ursäkt från mig.

 138. Sabrina säger:

  Hej, Är här för att vittna om vad den här fantastiska stavaren Dr Isikolo (isikolosolutionhome@gmail.com) gjort för mig. Mitt namn är Sabrina, Alexa, från Sverige. Jag tror aldrig på stavgjutning tills jag var frestad att prova det. Jag och min man har haft mycket problem för 4 år som bor tillsammans, han gör mig inte längre glad för att han var kär i en annan dam utanför vår äktenskap, jag försökte mitt bästa för att försäkra mig om att min man lämnar den här kvinnan men desto mer jag pratar med honom desto mer han får mig att bli ledsen, så att mitt äktenskap faller leder till skilsmässa eftersom han inte längre uppmärksammar mig med all denna smärta och agony, bestämde jag mig för att kontakta denna stavningskaster Profeten Abulele med sin email 🙁 isikolosolutionhome@gmail.com) för att se om saker kan fungera mellan mig och min man igen. Den här stavaren Prophet Abulele berättade för mig att min man verkligen är under en stor stavelse att han har varit charmig av någon magi, så han berättade för mig att han skulle göra allt normalt igen. han fortsatte och kastade stavningen för mig, efter 2 dagar av stavning stavningen min make förändrats helt och hållet han ber om ursäkt för att säga hur han behandlade mig att han inte var själv, jag tackar verkligen profeten Abulele för att få tillbaka min man till mig . Jag vill att du alla ska kontakta honom för dem som har problem med anknytning till äktenskapsproblem och problem med förhållandet han kommer att lösa det för dig. hans mail här är isikolosolutionhome@gmail.com på eller whatsapp: +2348133261196

 139. theresa säger:

  Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för någon online och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: chamberc564@yahoo.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) Bindande stavar
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare älskare.
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  9) Om du vill ha övernaturliga krafter
  10) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning via chamberc564@yahoo.com

 140. maria säger:

  Mitt liv blev förödat 0n 20/12/2017 när min man skickade mig packning,
  efter 8 år som vi har varit tillsammans. Jag var förlorad och hjälplös efter
  försöker så många sätt att få tillbaka min man. En dag kom jag över en
  vittnesmål av en kvinna som heter joyce, som vittnade om hur dr Agbalaka tog tillbaka
  hennes man inom 72 timmar. hon gav e-postadressen till den stora stavningen
  caster som hjälpte henne att få sin man tillbaka, trodde jag aldrig det här skulle
  arbeta men jag hade inget val att komma i kontakt med stavningskastern som
  Jag gjorde, och han bad om min information och min man att aktivera
  han kastade stavningen och jag skickade honom detaljerna, men efter två dagar, min mamma
  ringde mig att min man kom och sa att han vill ha mig tillbaka, aldrig jag
  trodde det eftersom det var precis som en dröm och jag var tvungen att rusa ner till mina
  mammas ställe och till min största överraskning knäböjde min man förut
  Jag ber om förlåtelse att han vill ha mig och barnet hemma, jag var
  mycket glad för min mans plötsliga förändring och han gjorde det klart för mig
  att min man kommer att älska mig till världens ände, att han aldrig kommer
  lämna min åsikt. Nu är jag och min man tillbaka igen och har
  började göra trevliga saker som han inte gjort tidigare, han gör mig glad och
  gör vad han antar att göra som en man utan nagging. Snälla om du behöver det
  hjälp av något slag, vänligen kontakta DR AGBALAKA för hjälp och du kan nå honom
  via email: (dragbalakaofemu94@gmail.com). du kan också kontakta honom om du
  har något av detta problem
  (1) frukten av livmodern
  (2) Charm för att göra ditt företag växande
  (3) Främjande på din arbetsplats
  (4) Cancer av något slag
  (5) Om du vill vinna lotteri

 141. Babro säger:

  Hälsningar till alla som läser detta vittnesbörd. Jag har blivit avvisad av min man efter tre (3) års äktenskap bara för att en annan kvinna hade en stavning på honom och han lämnade mig och
  barnet lider en dag när jag läste via webben såg jag ett inlägg om hur denna stavningsdrinkare Dr Isikolo på denna adress isikolosolutionhome@gmail.com han har hjälpt en kvinna att återvända till sin man och jag gav honom ett svar på sin adress och han berättade för mig att en kvinna hade en stavning på min man och han berättade för mig att han kommer att hjälpa mig och efter 2 dagar att jag ska få min man tillbaka. Jag trodde på honom och idag är jag glad att låta er alla veta att den här stavaren har makt att få älskare tillbaka. för jag är nu nöjd med min man. Tack
  för Dr Isikolo. Hans Whatsapp nummer +2348133261196 Email:
  isikolosolutionhome@gmail.com

 142. jessica säger:

  Jag heter Jessica Luis, och jag är baserad i USA … Mitt liv är tillbaka !!! Efter 2
  år av brutet äktenskap, min man lämnade mig med två barn. Jag kände mig som min
  livet var på väg att sluta jag begick mig självmord, jag var emotionellt nere
  under en mycket lång tid. Tack vare en stavningskastare som heter Dr Kakuta, som jag
  möttes online. På en trogen dag, när jag surfar via internet, jag
  kom över hela testimonies om denna speciella stavningskastare. Några
  människor vittnade om att han tog med sig sin Ex-älskare, vissa vittnade om det
  han återställer livmodern, botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan
  kasta en stavning för att sluta skilja sig och så vidare. Jag stöter också på ett särskilt
  vittnesmål, det handlade om en kvinna som heter Sonia, hon vittnade om hur han
  tog tillbaka sin Ex älskare på mindre än 2 dagar, och i slutet av henne
  vittnesmål hon tappade dr Kakutas e-postadress. Efter att ha läst alla dessa, jag
  bestämde sig för att prova. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mina
  problem för honom. På bara 48 timmar kom min man tillbaka till mig. Vi löst vår
  frågor, och vi är ännu lyckligare än tidigare, Dr Kakuta, är verkligen en begåvad
  man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man … Om
  du har ett problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskastare
  att lösa alla dina problem för dig. Försök högt kakutaspellz@gmail.com eller ring
  +2349067947490 när som helst, han kan vara svaret på dina problem. Här är hans
  kontakta: kakutaspellz@gmail.com eller ring +2349067947490

  http://kakutaspellz.wixsite.com/kakutatemple/contact

 143. TRACY säger:

  Är väldigt glad att berätta för var och en för att höra mitt vittnesbörd kommer att säga. är Tracy
  Johnson från United States, är en sjuksköterska, den här berättelsen om mitt kärleksliv. Jag har varit
  gift för 4 år och på femte året av mitt äktenskap hade en annan kvinna
  att ta min älskare ifrån mig och min man lämnade mig och barnen och vi
  har lidit i 2 år tills jag träffade en post där den här mannen Dr Kakuta har
  hjälpte någon och jag bestämde mig för att försöka hjälpa mig att ta med min älskare
  hemma och tro mig jag skickar bara min bild till honom och min
  man och efter 48 timmar som han har sagt till mig, såg jag en bil körde in i
  hus och se det var min man och han har kommit till mig och barnen och
  det är därför jag är glad att göra var och en av er i likhet med att träffas med detta
  man och få din älskare tillbaka till dig själv. Du kan kontakta honom med det här
  e-postadress {kakutaspellz@gmail.com} eller du kan fortfarande ringa eller Whatsapp
  Han på sin mobil +2349067947490 Tack Dr Kakuta.

  http://kakutaspellz.wixsite.com/kakutatemple/contact

 144. DEBBY säger:

  AM Deborah från NL, jag vill snabbt dela min erfarenhet av stavning
  hjul, det finns så många scammers här och bedragare också vänligen vänner
  BEWARE !!!, Jag är väldigt tacksam för Wizard Spell Caster KAKUTA The Mighty
  spell caster för att hjälpa mig i mitt problem, jag förlorade nästan hoppet i livet
  när min älskare på 4 år slutade vårt förhållande utan någon anledning och jag
  rådfrågade en gammal vän av mig och förklara min situation för honom och han sa
  han har varit i samma situation några månader tillbaka men en underbar man som
  skickades för att hjälpa människor hjälpte honom ut ur problemet och jag trodde det var
  allt ett skämt och jag frågar honom om det var riktigt och han svarade om det inte var riktigt så
  hur blev hans älskare som blev avskild från honom och tog sitt enda barn kom
  tillbaka till honom? Jag blev chockad om det verkligen finns en man som är lika verklig som
  stavningskastare som höll min gamla vän, så jag bestämde mig för att ge World Greatest
  Wizard Spell Caster KAKUTA ett försök eftersom jag inte har något att förlora när jag försöker
  trots att jag var desperat. Jag kontaktade honom på sin e-postadress
  vilket är kakutaspellz@gmail.com och han svarade mycket bra på mitt mail.
  berätta saker jag aldrig berättade för honom och berätta för mig vad som behöver göras så
  min älskare kunde springa tillbaka till mig utan dröjsmål och att skära den långa historien kort
  World’s Greatest Wizard Spell Caster KAKUTA tog tillbaka min älskare om 2 dagar
  Jag är väldigt glad att han tog min man tillbaka till mig och min älskare lovade att han
  kommer aldrig och någonsin lämna mig igen. Tack till min gamla vän för att introducera
  mig till världens största trollkarl stav Caster KAKUTA av kakutaspellz@gmail.com
  eller ring +2349067947490 och tack så mycket världens bästa trollkarl stavning
  Caster KAKUTA, jag är verkligen tacksam.

  http://kakutaspellz.wixsite.com/kakutatemple/contact

 145. Ogundele säger:

  MÅSTE LÄSAS:

  Jag heter Sandra am från Los Angeles, jag är här för att vittna om det stora arbetet med en stor stavningskrock som hjälpt mig med alla mina problem idag är glad på grund av honom började det hela 2001 jag var gift med en man som hette Johan Smith från Storbritannien, Han blir trött på mig efter 11 års äktenskap och det finns inget barn och saker var svåra för oss, ekonomiskt var vi inte okej, och min man söker skilsmässa bara för att leva mig ensam och möta livet, jag bad till Gud att få honom tillbaka till 2012 när jag träffade en vän som ledde mig till Dr Ogundele en stavningskastare som hjälpt henne med sina egna problem, uppmuntrade jag mig själv och kontaktade honom, det första han sa var att mina problem är över sedan jag har kontaktat honom för hjälp. Jag tror på honom och frågar honom vad jag ska göra nu, han berättade vad jag ska göra och han sa att min man kommer tillbaka till mig och bad på knä på 24 timmar. Det var efter 11 års skilsmässa, överraskande efter hans arbete, min man kom och bad på hans knän, jag accepterade honom snabbt och informerade Dr Ogundele om det, han sa att han skulle ställa pengar för mig också, för att min familj skulle gynnas ekonomiskt och jag arbetade med honom efter 48 timmar överallt jag gå folk gynna mig och mitt företag gick framåt för det bästa, nu är jag glad och glad att informera världen om att detta är den mest kraftfulla man jag har träffat någonstans i världen, han har lösningen på något slags problem du har, han är inte pengar medveten han hjälper till och väntar tills du är ok innan du förväntar dig hans uppskattning, så mina bröder och syster om du är i någon situation och behöver hjälp med att få råd, bör du kontakta Dr Ogundele idag och lösa dina problem. Här är hans email: ogundeletempleofsolution@gmail.com och hans mobil: +27638836445 för dig som behöver hjälp och för dem som vill tacka honom för mig för det bra arbetet.

 146. Nora säger:

  Jag vill dela mitt vittnesbörd om hur jag kunde få tillbaka min man runt 19 december 2017 med hjälp av Dr Isikolo. Min man lämnade mig i över 1 år och gick vidare med en annan kvinna och jag kunde inte fortsätta med mitt liv på grund av den kärlek jag har för honom. Jag såg förra månaden ett vittnesbörd på internet om hur Dr Isikolole hjälpa någon med kärleksspell, så jag tror aldrig på det utan bara måste pröva min tro som jag gjorde, och jag kontaktade honom på den här e-postadressen: drhaberlespelltemple@gmail.com eller isikolosolutionhome@gmail.com och han berättade för mig vad jag behöver göra , och efter 2 dagar fick jag ett samtal från min man som frågade mig att komma tillbaka till honom, det var som en dröm för mig, jag är så glad nu när vi är tillsammans igen. Tack till Dr Isikolo och jag kommer att rådgöra någon som behöver hjälp med att kontakta honom på hans email: isikolosolutionhome@gmail.com eller SMS honom via Whats-app nummer: +2348133261196.

 147. Steph säger:

  Hur jag fick min ex-man tillbaka ………..

  Jag heter Stephanie med namn. Greetings till alla som läser detta vittnesbörd. Jag har avslagits av min man efter tre (3) års äktenskap bara för att en annan kvinna hade en stavning på honom och han lämnade mig och barnet lidit. en dag när jag läste igenom webben såg jag ett inlägg om hur denna stavningskista på denna adress isikolosolutionhome@gmail.com, har hjälpt en kvinna att återvända till sin man och jag gav honom ett svar på sin adress och han berättade för mig att en kvinna hade en stavning på min man och han berättade för mig att han kommer att hjälpa mig och efter 36 timmar att jag kommer att få min man tillbaka. jag trodde på honom och idag är jag glad att låta er alla veta att den här stavaren har makt att få älskare tillbaka, bara 19 timmar efter att han ringde till att han har slutfört stava, min man ringde mig att han var trött på livet utan mig och hans barn, idag lever vi gärna, tack till Dr Isikolo, för jag är nu nöjd med min man ….. Hans email: isikolosolutionhome@gmail.com eller hans whatsapp nummer: +2348133261196

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.